Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Francis Crick / Psikolojik Sorunlar

Francis Crick

8 haziran 1916 in norşampton, İngiltere doğumludur. university college london'da fizik eğitimi aldıktan sonra ikinci dünya savaşında manyetik ve akustik mayınlar üzerine çalışmalar yapmış, ardından 1947 yılında strangeways laboratory, Cambridge'de hücre sitoplazmasının fiziksel yapısı üzerine çalışmaya başlamıştır. iki yıl sonra cavendish laboratuarına geçmiş ve burada proteinlerin yapılarının kristalografi ile çözümü üzerine doktora tezini vermiştir.

Kaderin cilvesi olarak james watson da 1951 yılında cavendish'e gelmiş ve crick'in kristalografi bilgisine kendi genetik bilgisini ekleyerek DNA yapısının pesine düşmüşlerdir. rosalind Franklin ve maurice wilkins'i de çeteye alan elemanlar ceviz ve şarap esliğinde çalışmalarını sürdürmüşler ve 1953'de DNA sarmal yapısını çözmüşlerdir. makale 25 nisan 1953'de nature dergisinde basılmış, Watson ve crickin isimlerinin makaledeki sırası yazı tura ile belirlenmiştir. Daha sonra protein-DNA ilişkisi üzerine çalışmalarına devam eden crick 1962 yılında fizyoloji ve t1p alanında Nobel ödülünü Watson'la paylaşmış, ingilterede biraz daha takıldıktan sonra salk institute for biological studies in san Diego, California'ya transfer olmuştur.

Her ne kadar çalışma ortak da olsa olayın kaymağını james Watson yemiş, popülaritesini kullanıp paraya para dememiş, crick ise disiplinler bir akademisyen olarak beyin ve bellek üzerine önemli çalışmalar yapmış ve geleneksel akademinin kurallarından asla taviz vermemiştir. son zamanlarında ise emekli bir "Nobel laurate" olarak kendini balık ve antika isine veren crick amca kolorektal kanser ve yaygın karaciğer metastazi nedeniyle 29 temmuz 2004 yılında öbür dünyaya göç etmiştir.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...