Mum dibine ışık vermez.
Ara

Hamallık Yaptı, Ayakkabı Boyadı ABD'den Burs Aldı! / Psikolojik Sorunlar

Hamallık Yaptı, Ayakkabı Boyadı ABD'den Burs Aldı!

Babasıyla hamallık yapan, ayakkabı boyayıp simitçilik yaparak okuyan Siirtli İdris, ABD'nin Brown Üniversitesi'nden tam burs kazandı. İdris'in en büyük hayali ise dönünce siyasete atılmak..

İdris Kara 18 yaşında... İlköğretim 8. sınıfı bitirene dek Siirt'ten dışarıya hiç çıkmadı. Yaz tatillerinde hâlâ Siirt'e giden ve babası ile birlikte hamallık yapan İdris, ABD'nin en iyi 8 üniversitesinin oluşturduğu "Ivy League" sınıfından sekiz okuldan biri olan Brown'dan tam burs kazandı. 48 bin 600 dolar tutarında tam burs kazanan İdris, üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye'ye dönüp politikaya atılmak istiyor. İdris, 35'i son sınıfta 202 öğrencinin üstün ve özel yetenekli çocuklara yatılı eğitim veren Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nin (TEVİTOL) yurtdışı üniversitelerden tam burs kazanan 8 öğrencisinden biri. Daha çok alt ve orta gelir gruplarından, IQ'ları 130'u aşan çocukların sınav ile kabul edildiği lise, tam burslu mezun ettiği öğrencilerini yine tam burslu olarak yabancı üniversitelere gönderiyor.

BABASI YEŞİL KARTLI...
İdris, yeşil kartlı hamal bir baba ile okuma yazma bilmeyen annenin 7 çocuğundan en büyüğü. Babası parasızlık yüzünden ilkokula gönderemeyeceğini söyleyince okul masraflarını da kimi zaman boyacılık kimi zaman çaycılık yaparak karşıladı. 8. sınıftayken okul müdürü, İdris'e TEVİTOL'den söz edip onun adına başvuru yaptıklarını söylemesi hayatını değiştirdi. Geçen yıl kültürlerarası öğrenci değişim programı AFS ile, bir yıl liseyi ABD'de okuyan başarılı genç, 48 bin 600 dolarlık bursla 243 yıllık tarihe sahip Brown Üniversitesi'ne kabul edilince "Acaba kalıp aileme mi baksam" diye kararsızlık yaşamış. Ancak ailesi "Git kendini kurtar" deyince kararını vermiş. Uluslararası ilişkiler okuyacak olan İdris hayali ise, iyi bir iş bulup ailesine rahat bir yaşam sunabilmek.

SABAH

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 2
 

offfff 03.09.2007 08:53:22 Tarihinde yorumlamış

ulan idris sende diğerleri gibi olacaksan hiç siyasete bulaşma
Yöneticiye Bildir

aydemir 24.08.2007 11:55:29 Tarihinde yorumlamış

bravo tebrikler işte bir kanıtı daha bu topraklardan çok zeki insanlar çıkıyor geleceğin parlak umutların daima gerçek olsun...
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...