Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Dylan'ın Yardımı / Psikolojik Sorunlar

Dylan'ın Yardımı

İki yaşındaki Dylan, o gün bizim evde yapılacak komite toplantısına tatlı yetiştirmeme yardım ediyordu. Sıvı olarak soda kullanacağımız bir tatlı tarifi seçmiştik, Dylan kalıba döktüğümüz kabarcıklı ve balonlu karışıma hayretler içinde bakıyordu. İki dakikalığına telefonla konuşmak üzere yanından ayrılıp geri döndüğümde Dylan'ı "Balon, Dylan balon yapıyor." derken buldum.

Suya atınca baloncuklar çıkararak eriyen renkli tatlı tabletlerden ye­meyi de çok severdi. Bu tabletlerin tatları suda eriyip baloncuklar çıkarmalarının verdiği görsel zenginliğin yanında gölgede kalırdı. Ben de çocukken bundan çok zevk alırdım. Aynılarından bulunca Dylan'a almak için deli olmuştum. "Evet" dedim Dylan'a, balonlar çıkıyor.

Dylan'ın yardımından hoşnut, eve gelen her misafire "Dylan'ın ba­lonlarım" tanıttım. Nasıl yapıldığı sorulduğunda, misafirler tatlının tadına bakarlarken ben de tarifi vermeye çalıştım. Tam bitirdiğim sırada Dylan'in büyükbabası içeri girdi ve "Yarıda kestiğim için üzgünüm. Takma dişlerimi ıslatmak için kullandığım tableti arıyorum, ama bulamıyorum. Sabah mutfağa koymuştum yok olmuş." dedi.

O anda Dylan konuşulanları anlamışçasına "Dylan balon yapıyor" demeye başladı. Bir tatlıya baktım bir Dylan'a. Olayı ayrıntısıyla dü­şündüm. Tanrım, misafirlerime diş ıslatma tableti içeren tatlı yedirmiştim. Ne yazık ki misafirler de aynı şeyi fark ettiler. Bir oda dolusu çaresiz misafirim vardı. Bazılarının midesi kalktı ve tatlıyı gerisingeri çı­karmak istediler. Hoş değildi.

Allahtan hikayenin sonu mutlu bitti. Oldukça yoğun bir tempom var ve balon olayından bu yana hiç kimse benden komite toplantılarında yemek hazırlamamı beklemiyor.

Nancy Richard-Guilford

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

nimesay 20.08.2009 01:04:59 Tarihinde yorumlamış

ıgrenccc
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...