Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Rüyalar Gerçek Oldu / Psikolojik Sorunlar

Rüyalar Gerçek Oldu

Yukarıya kaldırdığı yumruğuyla gökyüzüne bakan henüz dokuz ya­şım bile doldurmamış Matşew Ryan Emrich, "Bu senin için baba" diye bağırdı. Matşew küçük ligde oynadığı ilk maçta ilk vuruşunu yapmıştı, bu rüyalarını bile süsleyecek bir vuruştu.

Babası Mark her zaman profesyonel bir beyzbol oyuncusu olmak istemişti. Uğraşmış didinmişti, ama babası Chet taraf ından beslenen ve desteklenen bu hayal gerçekleşmemişti. Mark mahalli takımlarda oynamış ve komşu çocuklara nasıl beyzbol oynandığını öğretmişti. 30 Temmuz 1985'te Matşew dünyaya gelince Mark bu hayalini oğluyla paylaşmaya söz vermişti. Matşew dört yaşına geldiğinde komşuların çatısına top atar hale gelmişti. Matşew'in formasının numarası aynen babasınınki gibi 7'ydi. Babasının bundan memnun olması onu çok sevindirmişti, aile geleneklerine uymak hoşuna gidiyordu. Bütün bunlardan sonra "Field of Dreams" (Hayallerin Gerçekleştiği Saha) filmi sadece beyzbolle ilgili değildi. Bu film babalar, oğulları ve inançlarla ilgiliydi.

Üzücü olan, inancı güçlü cesur Mark'ın kanserle giriştiği epeyce önemli bir mücadeleyi kaybetmesiydi. 33 yaşındaydı. Öldüğü Pazar günü sadece kontrol için hastaneye gitmişti.

Doktorlar Matşew'in Pa­zartesi öğleden sonraki ilk oyununu izlemek için hastaneden çı­kabileceği sözünü vermişlerdi.

Aile bireyleri ve arkadaşları Matşew'in sadece babası istediği için oyuna çıkıp oynayacağım biliyorlardı. Matşew annesi Sherry'e söz vermişti; "İlk topa babam için vuracağım." Verdiği sözü yerine getirdi.

Matşew'in başarısıyla ilgili yapılan "attığı top babasının onu izlediği buluta ulaştığı" yorumu elde ettiğimiz başarıları çok güzel özetliyor, değil mi?

Ronald D. Eberhard

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...