Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Sonuna Kadar Destek / Psikolojik Sorunlar

Sonuna Kadar Destek

Arkadaşımız H. Stephen Glenn tanıdığımız en cesaret verici ve destekleyici insanlardan biridir. Hepimizi sürekli daha olumluya ulaşma yo­lunda yüreklendirir. Stephen bir müddet önce torununun beyzbol maçına gitmiş. Küçük bir erkek çocuğu sopayla vurmak üzere hazırlanır. Topa olanca hızıyla vurur ve üçüncü departa doğru koşabileceği kadar hızlı koşmaya başlar. Antrenör küçük çocuğa yaklaşır ve "Topu uzağa attığına emin misin?" diye sorar.

Küçük çocuk, "Evet, vurdum" der.
"Sonra da hızla üçüncü departa koştun ve herkesi şaşkına çevirdin!" der.
"Öyle mi yaptım?" diye sorar çocuk.
"Evet, yaptın. Oyunun geri kalanını dinlenme kabininde seyretmeye başlamadan önce sana bir soru daha soracağım." der antrenör. "Bi­rinci depart yerine üçüncüye koşma kararı verdiğinde ne düşündün?"

Çocuk, "Çünkü birinciye koşanlar hep yanıyorlardı." diye yanıtlar.

Antrenör çocuğu dinlenme kabinine çeker ve "Son sefer birinci yerine üçüncü departa koşmayı tercih ettin. Herkesi şaşırttın ve başardın, ama skora gidemedin. Şimdi aynı şansa yine sahipsin. Üçüncüye koşup başarabilirsin, ama yine skora gidemeyebilirsin ya da birinciye koşma riskini alırsın. Yanabilirsin, ama başarırsan skora da ulaşabilirsin. Ama neye karar verirsen ver, senin arkanda olduğumuzu bilmeni istiyoruz."

Jack Canfield ve Mark Victor Hansen

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...