Mum dibine ışık vermez.
Ara

Yanlış Numara mı? / Psikolojik Sorunlar

Yanlış Numara mı?

Annem yeni vefat etmişti. Son bir yıldır bir iyileşmiş, bir kötüye git­miş, sonunda hayata gözlerini yummuştu. Babam öldüğünden beri ya­şadığı pek söylenemezdi. Ama geçen sene gerçekten kötü günler geçirmişti. George olmadan Marge'ın eğlenmesi olası değildi. Yaşayacak, kavga edecek, gülecek, sevecek biri yoktu. Şüphesiz biz vardık, ama bizi babamla bir görmüyordu. Biz de bunu anlayışla karşılıyorduk.

Annemin durumu hastanede aniden kötüye gitmeye başlamıştı. Kız kardeşim Betsy'ye haber vermişlerdi, o da işi bırakıp doğru hastaneye gitmişti. Kocası Andy kötü haberi almış Betsy'ye evden ulaşmayı de­nemiş, ama başarılı olamamış. Sonra da hastaneyi aramaya karar ver­miş. Andy annemin odasının yedinci katta olduğunu biliyordu. Oda numarasını tam olarak hatırlamaya çalışmış ama hatırlayamamış. 7226?, 7626?, 7662? Hastaneyi telefonla arayıp, bağlamalarını istemeye karar vermiş. Marge Mueş'i istemiş ve soyadının harflerim, M-U-E-T-H şeklinde tek tek söylemiş.

"3643 numaralı oda cevabı" onu şaşırtmış. "Sizi bağlıyorum." Andy annemin odasının neden değiştirildiğine bir anlam verememiş. Telefona bir erkek cevap vermiş. Andy sesi tanıyamadığı için kafası iyice karışmış, yanlış odanın bağlandığını düşünmüş. "Üzgünüm," demiş "yan­lış oda bağlandı sanırım. Ben Mueş ailesiyle görüşecektim." "Adam "Evet, burası. Ben George." Andy'nin sinirleri iyice bo­zulmuş. "Yo, sanırım, yanlış oda. Ben Marge Mueş'i arıyorum." Adam oldukça sevimli bir ses tonuyla, "O benim eşim. Onu almaya gel­dim." demiş.

Şaşkına dönen Andy telefonu kapatmış. Yeniden hastaneyi arayıp yedinci kattaki Marge Mueş'ın odasını bağlamalarını istemiş. 7226 nu­maralı oda bağlanmış ve çalan telefona Betsy bakmış.

Kız kardeşimin oğlu Billy ancak çocukların anlayabileceği türden olayı özetleyivermişti. "Büyükbabam büyükannemi eve götürmeye gel­miş." Betsy ağlamaya başladı ve babasının bu kadar uzun zamandır neden beklediğini merak ettini söyledi.

Lin Hardick

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...