Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

Yolumuzdaki Engel / Psikolojik Sorunlar

Yolumuzdaki Engel

Eski çağlarda bir kral yolun tam ortasına iri bir kaya parçası koy­durmuş. Sonra da saklanmış ve bu kocaman kayayı birinin gelip kaldırıp kaldıramayacağım gözlemeye başlamış. Krallığın en zengin tüccarlarından biri adamlarıyla yaklaşmış ve kayanın etrafında şöyle bir dönmüş. Adamların çoğu yolları temizletmediği için kralı suçlamışlar, ama hiçbiri de kayayı yolun ortasından kaldırmak için bir çabada bu­lunmamış. Sonra sırtında yüklüce saman taşıyan bir çoban gelmiş. Kayaya yaklaşınca, sırtındaki yükü yere bırakmış ve kayayı yolun kenarına itmeye çalışmış. Kayayla epeyce itişip kakıştıktan sonra başarmış.

Çoban samanını sırtına geri yükledikten sonra gözü tam kayanın yerinde yolun üstünde duran cüzdana ilişmiş. Cüzdanda bir sürü altın para ve kralın bu altınları yolun ortasındaki kayayı kaldırabilene ba­ğışladığım belirttiği bir not varmış.

Çoban diğer insanların hiç anlayamadığı bir şeyi öğrenmiş: Her engel insana o andaki durumunu geliştirme şansı yaratan fırsatlar sunar.

Brian Cavanaugh

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 3
 

smartrodi 07.05.2007 11:27:09 Tarihinde yorumlamış

her sıkıntının arkasında mutlaka basrıya ulasılır...
Yöneticiye Bildir

kumsal 03.04.2007 03:00:06 Tarihinde yorumlamış

muhteşem, içinde bulunduğumuz çoğu sıkıntıyı hep dert, stres olarak görürüz... Zaman sonra anlarız ki hayatta her engel alabilene bir ders... sevgiyle dostça kalın..
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...