Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Fanus / Psikolojik Sorunlar

Fanus

Morrıs WEST


KİTABIN ÖZETİ :
Bu roman, ünlü psikiyatri uzmanı bir Dr. Jung'un fırtınalı yaşamından esinlenerek yazılmıştır.
Dr. Jung, İsviçre'nin Zürih kentinde psikiyatrisklik yapan ve kıt kanaat geçinen bir kişidir. Evli ve evliliği mutsuzluk içinde geçmektedir. Hayatını renklendiren yegane şey ise, yanında çalışan Emma adındaki stajeridir. Dr. Jung'un evinde mutsuz olma sebeplerinden biriside karısıdır. Karısı, seksi fazla sevmeyen, fantazileri olmayan ve tek düze yaşamı tercih eden bir kadındır.
Akşam olup yatağa girdiklerinde karısı, Dr. Jung ile sevişmek yerine kendi kendini tatmin ederek mutlu olmaktadır. Dr. Jung ise, karısının bu davranışları neticesinde bunalıma girer Mutlu olmak için şiddetle bir arayışın içindedir. O günlerde mutluluğu yanında çalışan stajeri Emma ile geçirdiği zamanlarda yakalamaktadır. Emma Dr. Jung'un sırdaşı gibidir. Onun bu ruh halini ve sekse olan düşkünlüğünü iyi bilmektedir. O günlerde bu ikili birbirlerine gerek ruhen, gerekse bedenen yetebilmektedirler.
Aynı tarihlerde Almanya'nın Berlin (1913) kentinde zengin bir kadın mesleği psikiyatrist olan Magda yaşamaktadır. Magda'nın kocası yıllar önce ölmüştür. Magda, alımlı, seksi ve fantaziler dünyasında yaşamayı seven isterik bir kadındır. Magda üye olmayanların giremediği özel bir kulüpte çalışan kadınların tedavisiyle görevlidir. Magda'nın bu işte çalışmasının amacı para değildir. Dr. Magda o gece kulübüne gelen belli başlı müşterilerle yatarak cinsel arzularını tatmin etmektedir. Yine birgün özel bir müşterisi olan, Alman subayı (Albay) gelir Dr.Magda sevişme esnasında sadoşizm'den hoşlandığı için Albaya kırbaçla vurmaya başlar. Zaman içerisinde Dr.Magde kendini kaybederek daha şiddetli vurur ve Albay komaya girer. Kulübün müdürü olayı duyarduymaz Dr. Magda'yı apar topar yurt dışına yani İsviçre'nin Zürih kentinde küçük bir pansiyona gönderir.
O ana kadar Dr.Magda ile Dr. Jung'un birbirlerinin varlığından haberi yoktur. Dr. Magda artık içindeki sapıkça duygulara gem vuramamaktadır. Psikoloğa giderek rahatlamak ister ve Dr. Jung'u tavsiye ederler. Zaman içerisinde Dr. Jung ve hastası olan Magda çok iyi bir sırdaş olur. Magda hayat hikayesini Dr. Jung'a anlatmaya başlar. Magda İtalya'nın Roma kentinde yine kendisi gibi zengin bir doktoru olarak dünyaya gelir. Çoçukluğu da yetişkinliği gibi erkeklere olan düşkünlüğü ile geçer.Genç kız olduğunda, en samimi arkadaşı olduğu halasının kızı İlse'nin kocası olan John'a göz koyar. Birgün av partisinde İlse'yi öldürmeyi planlar ve planı uygular. İlse'yi öldürdükten sonra John'a ulaşmak onun için zor olmaz. Bir süre sonra John ile evlenir. Birkaç yıl sonra John ölür. Artık Magda dul ve zengin bir fahişe olarak hayatına devam etmektedir. Çevresindeki herkesin tehlikeli düşüncelere sahip olduğunu çok iyi bilmektedir. Fakat onun bir cinayet işlediğini sadece Dr. Jung bilmektedir. Magda'nın sırları ve hayatı Dr. Jung'u çok etkiler ve ince bir çizgi ile çizilmiş bir dostluk başlar.
Magda bir gün İtalya'ya dönmeye karar verir. İtalya'ya döndükten kısa bir süre sonra bir randevu evinden gece yarısı çıkarken kimliği belirlenemeyen birisi tarafından hançerlenerek öldürülür. Dr. Jung bu olaya çok üzülür. Magda'nın anlattıklarını ta ki bu kitap yazılana kadar Dr. Jung'da bir sır olarak kalır.


Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...