Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

NEURONTIN PROSPEKTÜS BİLGİLERİ Sinir Sistemi, Nöroloji » Antikonvülzan / Psikolojik Sorunlar

NEURONTIN    PROSPEKTÜS BİLGİLERİ   Sinir Sistemi, Nöroloji » Antikonvülzan

Epilepsi tedavisinde monoterapi (yeni tanı konulan konvülsiyonlu hastaların tedavisi dahil) ya da ek tedavi olarak kullanılır. Not: 12 yaşından küçük çocuklarda monoterapi ile ilgili olarak yeterli deneyim yoktur. Yetişkinlerde nöropatik ağrı Yetişkinlerde nöropatik ağrının tedavisinde kullanılır.

Neurontin Kapsül, bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır. Not: Epilepsi 3 yaşından küçük çocuklarda ek tedavi ile ilgili olarak yeterli deneyim yoktur Yaşlı hastalarda (?65 yaş) Neurontin Kapsül'ün sistematik araştırmaları yapılmamıştır. Bununla birlikte, klinik araştırmalar 65 yaş üzerindeki hastalarda istenmeyen etki profilinin gençlerdekinden farklı olmadığını göstermektedir.


3-12 yaş arası pediyatrik hastalarda gabapentin kullanımıyla beraber merkezi sinir sistemiyle ilişkili bazı advers olaylar görülmüştür. Bunlardan başlıcaları, duygusal değişiklik (özellikle davranış problemleri), agresif davranışlar, konsantrasyon problemleri ve okul performansında değişiklikler dahil olmak üzere düşünce bozuklukları ve hiperkinezidir (özellikle yorulmama ve hiperaktivite)

Merkezi sinir sistemi üzerinde etkili olduğundan, baş dönmesi ya da merkezi sinir sistemi depresyonunun diğer belirti ve semptomlarına yol açabilir. Bu sebeple, reçetelendiği şekilde kullanıldığı durumlarda bile, araç ve kompleks makineleri kullanma veya bu tarz yerlerde çalışma yeteneğini bozacak kadar azaltabilir. Bu durum, özellikle tedavinin başlangıcında, doz artırılırsa veya tedavi değiştirilirse ve alkol gibi merkezi sinir sistemi depresyonuna sebep olan maddelerle birlikte kullanılması durumunda belirgindir.

tedavi sırasında en sık bildirilen yan etkiler somnolans (uykuya eğilim), halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, kilo alma, sinirlilik, uykusuzluk ve iştahsızlıktır. Asteni, görme bozuklukları, reflekslerde artış, azalış veya reflekslerin kaybolması, diyare, düşünce bozuklukları, amnezi, ağız kuruluğu, depresyon, konfüzyon ve duygusal değişkenlikler seyrek olarak görülür. aşağıdaki olaylar da seyrek olarak ortaya çıkmıştır: karın ağrısı, idrar kaçırma, iştah artışı, farenjit, öksürük, sırt ağrısı, yüz, ekstremite ya da tüm vücutta ödem, kaşıntı, lökopeni, kırık, vazodilatasyon ve hipertansiyon. Ayrıca, 12 yaşından küçük çocuklarda yapılan klinik çalışmalarda agresif davranışlar ve aşırı, kısmen kontrolsüz hareketler (hiperkinezi) gözlenmiştir.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

19.08.2009 11:56:52 Tarihinde yorumlamış

ben yaklasık bir aydır bu ılacı kullanıyorum uyku halı cok kotuyangın cıks deprem olsa uyanılmıyorbızzat tecrube ettımbende sinir sıkışması vardı vede ayaklarda sınırucu ıltıhabı buna ıstınaden agrım oluyodu doktorum bu ılacıv verdı2008 d3 kontrolum var bakıcaz netıceyekıloda aldırdıgı kesın dıabettım asında kılo almamalıyımbakıcaz yarınsaygılar
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...