Mum dibine ışık vermez.
Ara

Endişe (Anksiyete) / Psikolojik Sorunlar

Endişe (Anksiyete)

Rahatsızlık verici olmakla birlikte endişe hali bedenimizde bulunan alarm sisteminin aktive olmasına bağlıdır ve beyindeki korku merkezinin bilişsel sistemle etkileşimi ile ilişkilidir. Bu kendini korumakta çok değerli olan sistem bazen aşırı derecede aktive olarak gereksiz zamanlarda tetiklenmektedir. Bu tetiklenme sırasında kişi olayın farkında olmayabilir veya olsa bile engellemesinin mümkün olmadığını belirtir.
Endişe halleri normal korunma mekanizması dışında aşırı şiddette, sosyal ve mesleki yaşamı tehdit edecek halde, anlamsız, gereksiz veya duygusal ve sistemik bozukluğa yol açacak şekilde olursa tedavi gereklidir.
Yetişkinlerde rastlanan endişe halleri; panik hastalıklar, yaygın anksiyete bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu, travma sonrası stres, obsessif-kompulsif bozukluk, fobiler, insan içine çıkamama gibi çeşitli gruplarda incelenebilir.
Terapide psikoanaliz, davranışsal ve bilişsel yaklaşım, hipnoterapi, EFT, yüzleştirme, desensitizasyon gibi farkıl durumlara özgü terapiler uygulanır. Çoğu kez bütüncül psikohipnoterapi daha kalıcı etki sağlamaktadır.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...