Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Anne Sütü IQ Seviyesini De Etkiliyor / Psikolojik Sorunlar

Anne Sütü IQ Seviyesini De Etkiliyor

Uzmanlar, anne sütünün sadece besin değil, aynı zamanda önleyici ve tedavi edici bir madde olduğunu vurgulayarak, içindeki maddelerin ileriye dönük IQ seviyesini etkilediğini belirtiyorlar.

''Anne Sütünün Desteklenmesi, Korunması ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programında Ebe ve Hemşirenin Rolü'' konulu panelde konuşan Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Köksal, anne sütünün, büyüme, astım, diyabet ve şişmanlık gibi birçok konuyla ilişkisi olduğunu anlatarak, anne sütünün, sadece besin değil, aynı zamanda önleyici ve tedavi edici bir madde olduğunu belirtti.

Bebeğe, doğumdan itibaren ilk yarım saat içinde anne sütü verilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Köksal, şöyle konuştu:

''Anne sütü, bebeğin bağışıklık sistemi için çok önemli. İçindeki maddeler, göz ve beynin gelişmesi ile ileriye dönük IQ seviyesini etkiler. Anne sütü almayan çocuklarda, lösemi ve lentome görülme sıklığı yükseliyor. İlk 15 ile 30 gün içinde, ek besine başlamak, tamamen eğitim eksikliğinden kaynaklı. Suni beslenme, hodgin hastalığı için bir risk oluşturmakta.''

Prof. Dr. Köksal, emzirme süresinin 12 ay olması gerektiğine işaret ederek, Türkiye'de çocukların, nişasta, bisküvi ve çayla beslendiğini, bu yüzden de ağır beslenme bozukluklarıyla karşılaşıldığını belirtti.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...