Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Türklerin IQ Hüsranı! / Psikolojik Sorunlar

Türklerin IQ Hüsranı!

Uluslararası zekâ testi araştırmasında Türkler ortalama 90 IQ ile sadece Sırpları geride bırakıp sondan ikinci oldu. İlk sıra ise 107 IQ'lu Almanya ve Hollanda'nın...

LONDRA - Britanya'daki Ulster Üniversitesi'nden Prof. Richard Lynn'in yaptığı zekâ testi araştırmasında, Türkler sondan ikinci oldu. Almanların 107 puanla birinci olduğu sıralamada, Türklerin ortalama IQ'su 90'da kaldı. Zekâ seviyesi sıralamasında Türkiye'nin altında kalan tek ülke ise Sırbistan.
Prof. Lynn, 30 yıldır zekânın evrimi üzerine araştırmalar yapmak için, dünyanın çeşitli yerlerinde yapılmış binlerce IQ testi sonucunu inceliyor. Lynn, bu bulgularını bir kitapta topladı. Avrupa'nın IQ ligi de bu kitapta.

Beslenmenin etkisi var
Lynn, daha soğuk ve zorlu çevre şartlarında yaşayan Kuzey Avrupalıların güneydeki ılıman iklimlerde yaşayanlara oranla daha büyük beyinlere sahip olduklarını söylüyor. Orta ve Kuzey Avrupa'da ortalama beyin hacmi 1320 cc. iken, Güneybatı Avrupa'da rakamın 1312 cc. olduğu görülüyor.
Lynn, "Kuzey bölgelerinde yaşayan ilkel insanlar soğuk kış koşullarında ayakta kalmak zorundaydı. Tarım bitkileri de yoktu, dolayısıyla av oyunu oynamak zorunda kaldılar. Bu da beyinlerinin gelişiminde rol oynadı. IQ üzerindeki en büyük çevresel etki, beslenme alışkanlığıdır. Güneydoğu Avrupa'da insanlar daha az et tükettiği için, beyin gelişiminde gerekli bazı protein, mineral ve vitaminlerden mahrum kaldılar" diyor.
Lynn, geçen yıl da erkeklerin kadınlardan ortalama beş puan daha yüksek IQ'ya sahip olduğunu söyleyerek tartışma yaratmıştı.
85 ile 115 arası IQ puanı normal kabul ediliyor. 145 ve üzerindeki insanlar ise 'üstün zekâlı' sınıfına giriyor. (Times Online)

Uzmanlar: Irkçılık
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Özkan: İnsan zekâsını ırklara indirgeyen her türlü çalışma bilim dışı. Bir ulusun zekâsından bahsedilemez ancak tek tek bireylerin zekâları ölçülebilir. Bu iddialar Avrupa'daki emperyalist zihniyetin bir yansımasıdır. IQ testleri sosyal, kültürel öğeleri de kapsar, bu nedenle her toplumda aynı test uygulanamaz.
Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı: Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda herhangi bir ulusun diğerinden daha zeki ya da daha az zeki olduğuna dair hiçbir sonuç çıkmadı. Olağanüstü koşulların olduğu bazı Afrika ülkelerinin dışında tüm dünyada IQ seviyeleri birbirine yakın sonuçlar verir. Sonuçta tüm insanlar için ortalama IQ düzeyi 100 civarıdır. Bu tür araştırmaları yapanlara hangi testleri, hangi örneklemi kullandınız diye sormalı. Türk gençleri Zekâ Olimpiyatları'nda gayet iyi sonuçlar alıyor. Türk insanı da diğer uluslar kadar zekidir.

www.radikal.com.tr

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

mahirozturk 11.04.2011 02:20:35 Tarihinde yorumlamış

Daha önce de , televizyon üzerinden, serbest katılımlı bir IQ ölçme yayını yapıldı(Türkiyede, sunuculuğu Sayın Meltem Cumbul ve Sayın Beyazıt Öztürk yapmıştı)Türkiye, ortalama 115 puan ile dünya birincisi olmuştuBelki bu da evrensel bilgiyi vermezBelki denilebilir ki: "İletişim aygıtlarına ve olanaklarına yakın kişiler,bunlara ulaşmayı başaran yüksek zekalılardır"Bence bu da yanlışKimse William Black,hatta Pol Potun bile düşük zekalı olduğunu söyleyemezTeknoloji manyağı Hitler zeki olması da buna bağlanamazÇünkü, bilimsel buluşu gerçekleştiren zekidirKullanan sadece akıllıdırHafıza sorularında kişiye ,örneğin,aklında tutması için verdiğiniz adres yabancı ülkede ve dilde ise sonuç değişirBirine ana dilinde,öbürüne yabancı dilde soramazsınızTesti bütünüyle sonradan öğrendiği yabancı bir dilde yapamazsınızO kişi rüyalarını ana dilinde görür,hayal kurarken de ana dilinde düşünürOkulda ya da çevrede"beşgen"sözcüğünü öğrenmişken,testte "pentagon" diyemezsinizGörsel sorularda birinin kültürel olarak tanıdığı,öbürüne tanımadığı nesneler ile ilgili sorular soramazsınızKültürel yoğunluklu hayat tarzlarını ele alıp,ırksal sonuçlar çıkaramazsınızTürkiye genetik olarak karma bir ülkedirYani,ırklara göre bir ayrım bilimsel bir gerçek ise (Ki,olabilir de)bile,Türkiye en kötü olasılıkla tam ortalamayı yakalardıAma,yine de, en sıradan ve beğenmedikleri her bir insanımızın günlük hayatta karşılaştığı problemlerin üstesinden gayri ihtiyari gelivermesi,bir çok iş alanında beceri sahibi olmasının yabancıları hayrete düşürdüğünü biliyoruz,Musluk bozulur,onarırızSandalyenin ayağı kırılır,onarırızKablo yanar,bağlarızHerkesin bir çok becerisi vardırDildeki becerimizin eşi yokSiz bir köylümüze :" Başkasını eleştirmeden önce,kendini de biraz eleştirmelisin" derseniz,yanıtı şu olur sanırım: "Eyi deyoñ emme,o dediine bizde İğneyi kendine,çuvaldızı ele batır" derler zati"Yine de kişi,soruları iş bu geleneksel dil anlayışına çevirmek için ayrıca emek verecekBir dükkandan 550 TLlik bir nen alıp,10 TLlik mangır verirken,050 TL bozukla 5 TLye tamamlarız ve dükkancı teşekkür ederBir de,bozuğu biz tamamlayamadı isek,dükkancı mangırın üstünü verirken şöyle yapar:Bir 50 kuruş verir "altı" der ve 10 TLye kadar gözümüzün önünde sayarBiz de bozuk veremediğimiz için özür dileriz
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...