Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

İnsan İlişkilerinde İletişim İncileri / Psikolojik Sorunlar

İnsan İlişkilerinde İletişim İncileri

Başarılı insan ilişkileri, bir başkasına istediği bir şeyi vererek, karşılığında kendi istediğiniz bir şeyi elde etmek demektir.Diğer insanların istediği pek çok şey sizde fazlasıyla bulunmaktadır. Bunları diğer insanlara sunun karşılığında size memnuniyetle basari ve mutluluk sunacaklardır.

Bu dünyada ki sorun ve üzüntüler mutsuz insanlar tarafından meydana getiriliyor. Kendinizi mutsuz kılmakla diğer insanlara en büyük kötülüğü yapmış olursunuz.

Basarili insan ilişkilerinin anahtarı insan doğasını olabildiğince iyi öğrenmekle ise başlamaktır. Neyle karşı karşıya olduğumuzu anlarsak onunla daha basarili bir şekilde mücadele edebiliriz.

Eğer diğer insanlarla basarili ilişkiler kurmayı öğrenirseniz, tüm is kollarında, kariyerde uğraş alanlarında isin yüzde 85'ini, kişisel mutluluk yolunda da isin yüzde 99'unu halletmiş olacağınız bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış bir durumdur.

Psikologlar nevrozun, nevrotik kişilerce insanlarla iyi geçinebilmek üzere geliştirilmiş bir tepkiler modeli olduğunu söylemektedirler.İnsanlarla ilişki, kendi egomuzla karşımızdakilerin egolarına dokunmama bilimidir ve bu gerçek basari ve tatmin getirecek tek yöntemdir.

Carnegie teknoloji enstitüsünde 10 bin kişiye ait veriler analiz edilerek, basarinin yüzde 15'inin yapılan isle ilgili bilgi ve beceri geliştirmek çalışmalarına, yüzde 85'ininde kişilik faktörlerine insanlarla basarili ilişkiler kurmaya bağlı olduğu görülmüştür.

Dr. Albert Edward Wiggan'in araştırmasına göre bir yıl içinde isinden olan 4 bin kişiden sadece yüzde 10'u yani 400 kişi verilen isi yapamadıkları için isten çıkarılmış, yüzde 90'i yani 3600 kişi ise diğer insanlarla basarili ilişkiler kurma yetisi edinememiş olmaları nedeniyle isine son verilmiştir.

Hangi alanda başarıya bakarsanız bakin, mutlaka insanlarla iyi geçinme konusunda uzmanlaşmış, diğer insanlarla ilişkilerde ?şeytan tüyüne? sahip bir kadın veya erkek görürsünüz.Diğer insanlar size kaba davrandıkları, sizi hakir gördükleri ?birinin size mantıksızca davrandığı durumların yaklaşık yüzde 95'inde siz bunu hak etmişsinizdir. Aslında siz davranışlarınızla ondan size kaba davranmasını istemekteydiniz.

Karşımızdaki kişinin ses tonunu kendi ses tonunuza bağlı olarak siz belirlersiniz. Psikolojide sesinizi alçak tonda tutmakla kızgınlığınızın da önüne geçebileceğiniz kanıtlanmıştır.

Coşkulu olarak coşkunuzu başkalarına da yayabileceğiniz gibi, kendinize güvenerek hareket ettiğinizde başkaları da size ve söylediklerinize güven duyacaktır.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 2
 

bismillah 15.10.2008 08:01:30 Tarihinde yorumlamış

c:c:1 vereni döverim 5 vereni öperim:D:D:D
Yöneticiye Bildir

bismillah 15.10.2008 08:00:28 Tarihinde yorumlamış

1 vereni döverim ha:D:D:D:d
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...