Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Karar ve Kararlılık / Psikolojik Sorunlar

Karar ve Kararlılık

Mükemmel olma duygusu ve en iyi kararı alma endişesiyle kararsız kalmak, kötü karar almaktan daha kötüdür. En azından kötü kararın gözden geçirilmesi, düzeltilmesi, iyileştirilmesi olasıdır. Hiç alınmamış bir karar için böyle bir şans bulunmamaktadır.

Hayatımızda hemen her gün birçok kez tercihler yapmak durumunda kalırız. Elimizdeki seçeneklerden birini seçmemiz ve diğerlerinden vazgeçmemiz gerekir. Etkili karar alma, bizi amaca en fazla yakınlaştıran doğru seçeneği bulmak ve vazgeçilen seçenekler nedeniyle önemli kayıplar yaşamamaktır. Ancak, ne yazık ki çoğu kez verdiğimiz kararlardan pişmanlık duyarız. Elde ettiklerimiz vazgeçtiklerimiz ve kaybettiklerimiz yanında daha değersiz görünür. Yanlış karar verdiğimizi, etki altında kaldığımızı ya da duygusal davrandığımızı düşünürüz. Bazen de çevremizdeki insanlar bizi kararlarımız nedeniyle eleştirirler veya suçlarlar.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

alevyay 25.12.2007 01:09:10 Tarihinde yorumlamış

bende yanlış karar vermekten korktuğu için hiç karar vermemeyi tercih edenlerdenim. evet korkakça ama üzülüp pişman olmaktansa...
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...