Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Menopoz Sonrası Alınan Alkole Dikkat / Psikolojik Sorunlar

Menopoz Sonrası Alınan Alkole Dikkat

Bilim adamları, menopoz sonrası alkol kullanan kadınlarda B vitamininin bir formu olan folate eksikliğinin, meme kanseri riskini tırmandırdığını açıkladı

Menopoz sonrası içkiyi bırakmak istemeyen kadınların, günde 400 miligram folik asit almakla meme kanseri riskini azaltabilecekleri belirtildi.

Bilim adamları, yeterli miktarda folate alan kadınların, alkole bağımlı meme kanseri riskine belli oranda karşı koyabileceklerini ve bu konuda iki ayrı araştırmada da bunun belirlendiğini açıkladı.

Bir başka araştırmada ise, düşük oranda folate almanın, DNA'larda meydana gelen hasarların tamir edilmesini zayıflattığı saptandı. DNA'ların gerektiği gibi yenilenmemesi ile çeşitli kanser türlerinin oluşabildiği biliniyor.

Araştırmacılar, genetik faktörlerin yanı sıra alkolün meme kanseri riskini bir miktar tırmandırdığını, folate eksikliğinin ise DNA'ları tamir eden mekanizmanın zayıflamasına yol açtığını kaydetti.

Az miktarda alınan alkolün kalp hastalıkları riskinde rol oynadığına değinen araştırmacılar, ancak alkolün azının bile ortada risk yaratacak durum varsa alınmaması gerektiğini vurguluyor.

1998 yılında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), folik asidin unlu mamullere konulması konusunda bir kanun çıkartarak tüm ABD'de uygulattırmaya başladı. Bunda amaç, folik asidi yeterli olarak alamayan insanlara bu önemli maddeyi, her gün tükettikleri unlu ürünler ile verebilmekti.

ABD'de folik asit, ekmek, unlu ve pirinçli ürünlere katılarak halka ulaştırılıyor. Hamile kadınlarda doğum sakatlıklarını ve düşükleri önlediği bilinen folik asit, unlu ürünler tüketmeyen kadınlara, tablet halinde salık veriliyor.

Folik asidin ayrıca kuru fasulye, bezelye, koyu renkli yapraklı sebzeler ve meyvelerde bulunduğu biliniyor. Mayo Klinik'te yapılan araştırma ile ilgili rapor, Journal Epidemiology adlı derginin Mayıs sayısında yer aldı.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...