Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Menopozda Masaj Tedavisi / Psikolojik Sorunlar

Menopozda Masaj Tedavisi

Menopoz sırasında masaj en etkili rahatlama yöntemlerinden biridir. Ruhunuzu canlandırır. Yüzyıllardan bu yana insanlar vücudun ağrıyan bölgelerini masajla iyileştirme yoluna gitmişlerdir. Masajın gücü bir tanrı lütfü gibidir. Ben bu armağanın değerini yeni anladım. Kızım Tracy yedi aylık hamileyken annelik masajı için bir uzmana gidiyordu. New York'taki bu uzman, hamileliğin getirdiği sıkıntılarla başa çıkma yöntemlerini konu alan bir kitabın da yazarıdır.
Kızıma son günlerde kendimi yorgun ve gergin hissettiğimi söylediğim zaman beni uzmanına götürdü ve ikisi birlikte bana muhteşem bir masaj yaptılar. Nasıl büyük bir rahatlama duyduğumu anlatamam. Öylesine gevşemiştim ki, az kalsın trenle evime dönerken ineceğim durağı kaçı-rıyordum. Uzman beni çok etkileyen bir şey söylemişti. ?Masaj sizi vücudunuzun içinde bir yolculuğa çıkarır.? Seans sonrasında hissetiklerimi bundan güzel tanımlamam mümkün değil. Bu yolculuğa başlarken gergin durumdasiniz; ama kaslarınız gevşedikçe bütün menopoz sıkıntılarınızın ve kaygılarınızın birer birer eridiğini hissediyorsunuz.
Uzman ayrıca menopoz için bazı noktalara akupresür de uygulamıştı. Ayak başparmağımda ve baldırımda birer noktaya uyguladığı basınç sayesinde günlerce kendimi rahat ve canlı hissettim.
Masaj vücudunuzda menopoz sırasında gerilen tüm sinirleri harekete geçiriyor. Kendi kendinize masaj yaparak da bu sinirlen rahatlatabilirsiniz. Bu masaj yöntemleri kendinizi gerginliğe kaptırmaktansa, sorunu altetmenizi sağlayacaktır. Kendi kendine masaj yapmak olumlu bir yaklaşımdır. Bu bedeninizi ve kendinizi sevdiğinizin göstergesidir. Nedense, başkalarına yardımcı olmak için zaman buluruz da, bir türlü kendimize zaman ayıramayız. Artık kendinize zaman ayırıp vücudunuzu tanıma zamanıdır.
Masaj menopozun getirdiği gerginliktan kurtulmanızı ve daha sakin bir insan olmanızı sağlayacaktır. Kendi kendinize uygulayacağınız masaj için aşağıdaki gereçlere ihtiyacınız var:
*Banyo süngeri
*Banyo vücut fırçası
*Ilık vücut losyonu
*Tepesinde silgi olan bir kurşun kalem. Bunu aya¬ğınızın altına masaj yaparken kullanacaksınız. Başparmağınız yorulduktan sonra kalemin silgi olan ucunu aynı a-maçla kullanabilirsiniz.
Masaj Ortamı Yaratma
*Endişeyi bir kenara bırakın.
*Günlük işlerinizi düşünmeyin.
*Yavaş ve derin derin nefes alın.
*Vücudunuzu kasmayın.
*Dikkatinizi masaj yaptığınız bölgeye verin.
*Düzenli bir ritim tutturun.
*Gözlerinizi kapayın.
*Huzur veren bir müzik dinleyin.
*Kendiniz hakkında olumlu şeyler düşünün. Bu şekilde beyninizi boşaltırsınız.
*Kendi kendinize masaj yaparken, uyguladığınız teknikten çok hissettikleriniz üstüne yoğunlaşın.
*Telefonu fişten çekin.
*Loş bir ortam yaratın.
*Oda ısısını ayarlayın.
*Kendinize bir egzersiz minderi alın.
*Elinizin altında yumuşak bir battaniye bulundurun.
*Takılarınızı çıkarın.
*Başınızın altına yastık koyun.
*Sırtüstü yattığınızda ayağınızın altına yastık koyun.
*Ilık ve hoş kokulu vücut losyonu kullanın.
*Çıplak olmanızda yarar vardır.
*Eğer siz başka birine masaj yapıyorsanız bol rahat giysiler giyin.
*Cereyanda kalmamaya özen gösterin.
Kendi Kendine Masaj İçin Öneriler
*Bel Masajı - Bu yöntem belinizi inceltmeye de yarar. Başparmaklarınız önde, diğer parmaklar arkada olacak biçimde belinizin üstündeki etli kısmı sıkıştırıp çevirerek masaj yapın.
*Göğüslere Masaj - Bu yolla göğüslerinizi de yoklatmış olursunuz. Sırtüstü uzanıp ufak dairesel hareketler yapın. Parmak uçlarınızı göğüslerinizin çevresinde saat yönüne doğru çevirin.
*Boyun ve Omuz Masajı - Ense kökünüze üç parmağınızı birlikte bastırıp on saniye tutun.
*Yüz masajı- Kaşlarınızdan saçınıza doğru dört parmağınızı kaydırın. Kaşlarınızı rahatlatmak için bu hareketi üç dört kez tekrarlayın.
*Baş masajı - Parmak uçlarınızı veya, tırnaklarınızı kullanarak tüm kafa derinize masaj yapın.
Masaj yöntemleriyle ilgili birçok kitap vardır. Bu yolla eşinize çok daha yakın olabilirsiniz. Masaj en iyi sevgi gösterme yoludur. Menopozdayken ön sevişmeyi uzatmak için birbirinize masaj yapabilirsiniz.
Haftada bir iki kez masaj stres düzeyinizi düşürür ve bedeninizi canlı tutar.
Ne yazık ki, birçok insan sadece bir tarafı ağrıdığı zaman masajı düşünür. Kendinizi iyi hissetmek en doğal hakkınızdır. Kendinize bir masaj yapın. Ilık vücut losyonunu çıkarın, hafif bir müzik koyun ve kendinizi harika hissedin.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...