Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Çevrenizdekileri Ve Kendinizi Affedin / Psikolojik Sorunlar

Çevrenizdekileri Ve Kendinizi Affedin

Şu an yaklaşık 19 milyon Amerikalının depresyonda, antidepresan ilaç kullananların sayısının geçtiğimiz 10 yılda %200 oranında arttı ve tüm bunlara rağmen tıp dünyası hala bu konuda somut bir gelişme sağlayamadı. Depresyonun bu kadar ciddi ve çözülmesi zor bir problem olmasının nedeni hiçbirimizin gerçekte bizi neyin kötü hissettirdiğini tam olarak bilmememiz.
Çoğumuz neden duygularımızın kaynağına inemiyoruz?
Çocukken bile duygularımızı paylaşmamız için yönlendirilmedik. Elimize kağıt-kalem verildi ve o an ne hissedersek hissedelim kağıda gülen surat çizmemiz istendi. Ancak o zamandan kalma bastırılmış duygularımız bile şu an hala içimizde canlı ve bu bastırılmış duygular nedenini saptayamadığımız birçok hastalığımızın kaynağı.
Diyelim ki kendimizi gerçekten çok kötü hissettiğimiz bir gündeyiz ve neden bu kadar kötü hissettiğimizi de bilmiyoruz. Moralimizi düzeltip birazcık mutlu olabilmek için neler yapabiliriz?
İlk olarak moralimizin bozuk olduğunu kabullenmeliyiz, bu kötü hislerden kaçmamalıyız. Kendimizi kötü hissettiğimizi kabul etmek ruhen iyileşmemizde önemli bir rol oynar. Daha sonra ellerimizi göğsümüze ?vücudumuzda enerjinin toplandığı yer- koyup kendimize karşı olan sevgimizi ve hayranlığımızı hatırlamalıyız. Ne olursa olsun, nasıl hissedersek hissedelim kendimize olan sevgimizi asla unutmamalıyız.
Şimdi küçük bir çocuk olduğunuzu hayal edin ve kendinize duygularınızı anlatan bir mektup yazın. Bu mektubu yazarken derinlerde kalmış tüm hislerinizi açığa çıkarmaya çalışın ve onu çocuk halinizle paylaşın.
Bu mektup bittikten hemen sonra sağlaksanız sol enizle, solaksanız sağ elinizle yeni bir mektup yazmaya başlayın. Bu mektup bu sefer çocuk halinize değil şu anki halinize yazdığınız bir mektup olsun. Kullanmaya alışkın olmadığınız elinizle yazdığınız yazı tıpkı bir çocuk yazısına benzeyecektir ve bu da bastırdığınız duygularınız-düşüncelerinizin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Tüm bunları kendinizle ve çocukluğunuzla paylaştıktan sonra kötü hislerinize neden olan olay ve insanları bağışlayın. Asıl önemlisi kendinizi bağışlayın. Yaptığınız hatalardan dolayı kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Hepimiz insanız, hepimiz hata yapabiliriz. Eğer kendinizi ve kızgın olduğunuz insanları bağışlayabilirseniz çok rahatlayacaksınız.
Ve her yeni güne başlarken, kötü değil iyi hissettiğinizi kendinize
aşılamaya çalışın.

www.donusumkonagi.net

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...