Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

Kahır Değil Fobi / Psikolojik Sorunlar

Kahır Değil Fobi

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre alkoliklerin önemli bir bölümü 'sosyal fobi zoruyla' içki şişelerine sarılmayı seçiyor
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre alkol sorunu olanlarda sosyal fobi görülme sıklığı, genel nüfusa oranla dokuz kat daha fazla. Amerikan halk sağlığı uzmanlarının yaptığı bir taramaya göre toplumun yüzde 13.3'lük kısmında görülen 'sosyal fobi', en sık görülen psikiyatrik bozukluk. 'Sosyal fobi'ye ilişkin epidemiyolojik araştırmalar ise alkol kullanımı ile sosyal fobi sahibi olmak arasında bir bağ olduğunu ortaya koyuyor.
Alkolik olmayan ancak alkol kullanan sosyal fobiklerin yüzde 46'sı alkolü daha sosyal olmak için, yüzde 50'si ise sosyal bir olaya katılmadan hemen önce aldıklarını söylüyor.
Kadınlar eve, erkekler içmeye
Uzmanlara göre sosyal fobikler gerçekte etraflarında neler olup bittiğine bakmak yerine, korkulan durumun ortaya çıkardığı kendi duygularına odaklanıyor. Bekâr veya boşanmış kişiler ile yüksek eğitimlilerde sosyal fobi daha sık görülüyor. Kadınlar sosyal fobi ile başa çıkmak için genellikle evde oturmayı seçerken erkekler alkol kullanıyor. Sosyal fobisi olanların yüzde 55'i kalabalık önünde konuşmaktan kaçıyor. Bunu sırasıyla küçük gruplar önünde konuşmak, otorite konumundaki kişilerle konuşmak, toplantılara katılmak, yabancılarla sohbet etmek, biriyle tanışmak, başkalarının önünde yemek yemek ve yazı yazmak gibi aktiviteler izliyor. (anka)
Radikal

Okunma Sayısı: 3578  / Yorum Sayısı: 1
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...