Mum dibine ışık vermez.
Ara

Uykusuzluk Depresyon Nedeni / Psikolojik Sorunlar

Uykusuzluk Depresyon Nedeni

Uzmanlar, uykusuzluğun depresyon ve şizofreni gibi hastalıklara neden olabilecek kadar vücudu etkilediğini belirtiyorlar...
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özcankaya, uykusuzluğun, ''fazla uyuma'', ''uykusuzluk'' ve ''uyku içindeki bozukluklar'' olmak üzere üç şekilde değerlendirildiğini belirtti.

Rahat bir uyku için, uyunan yerle oturulan yerlerin farklı olması gerektiğine dikkati çeken Özcankaya, ''Ayrıca uyunan ortam loş ışıkla aydınlatılmalı, televizyon, radyo gibi uyarıcı araçlar kapalı olmalıdır. İnsanlar özellikle uyuma ve uyanma saatlerine dikkat etmelidirler'' dedi.

Uyumadan önce kahve, kola gibi kafein içeren içeceklerin içilmemesi gerektiğini dile getiren Ramazan Özcankaya, yatmadan önce alınan ılık bir duşun kişiyi bedenen dinlendireceğini belirtti. Özcankaya, ''İnsanlar bunların aksi şekilde davranırlarsa uyku bozuklukları beraberinde başka hastalıklara da davetiye çıkarır'' diye konuştu.

Uykusuzluğun insanlar üzerinde depresyon ve şizofreni gibi rahatsızlıklara neden olabileceği uyarısında bulunan Özcankaya, uykusuzluk çeken kişilerin mutlaka bir uzmana başvurmaları gerektiğini vurguladı.

Okunma Sayısı: 6075  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...