Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Konsantrasyon Bozukluğu / Psikolojik Sorunlar

Konsantrasyon Bozukluğu

''Okunan kitaptan bir şey anlamama, çabuk sıkılma, düşünceleri toparlayamama, isimleri unutma gibi'' durumların, konsantrasyon bozukluğunun işareti sayılabileceği belirtildi.
Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar, yaptığı açıklamada, dikkat dağınıklığının çeşitli nedenlere bağlı olduğunu bildirdi.

Toygar, ''Beyin yorgunluğu, uyku düzensizliği, ısı ve ışık değişimleri, ekonomik sorunlar, aile içi iletişimsizlik ve gelecek kaygıları insanları konsantrasyon bozukluğuna itiyor'' dedi.

Mutsuzluk, umutsuzluk, uyku bozukluğu gibi sorunları beraberinde taşıyan stresin, konsantrasyonu da etkilediğini belirten Toygar, şunları kaydetti:

''Konsantrasyon bozukluğu en çok gençleri etkiliyor. Sistemin yarattığı istenmeyen meslek seçimi, çeşitli televizyon programları, manevi değerlerin yerini maddi değerlerin alması gençleri olumsuz etkiliyor. Neyi, nasıl isteyeceğini bilmeyen genç, depresyona sürükleniyor. Konsantrasyon bozukluğu olan gençleri yönlendiren birileri de yok.''

Toygar bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü ifade ederek, gençlere ''doğru hedeflerin'' gösterilmesini istedi.

Okunma Sayısı: 11057  / Yorum Sayısı: 3
 

forum.xyz 19.04.2011 04:47:13 Tarihinde yorumlamış

Aradan 3 sene geçmişEditör denen dallama, mephisto90 denen şerefisiz aşağılık pezevenkin yorumunu okumadan mı yayınladın? Sizin yaptğınız işin taaaaaaaaaa Aq!!!Hadi bunu da yayınla
Yöneticiye Bildir

mephisto90 04.02.2008 05:29:25 Tarihinde yorumlamış

yorumum yayınlansın banane ya ben haftada bi yayımlanan bir derginin editörüyüm bu arada ipuçlarına başladık he bide eğer yorumum yayınlanırsa hangi dergide çalıştığımı da söylerim ayrıca sizin yazarlarda bir kaçını bizim dergiye almak istiyorum bazıları gerçekten kaliteli yazarlar..
Yöneticiye Bildir

mephisto90 04.02.2008 05:20:12 Tarihinde yorumlamış

len kütük kübra kütük ne o türban taktın diye götün mü kalktı senin puhaha neyse zaten s,z,n yatıcak yeriniz yok ne diyim ya dinime bağlıyım diyon sonra gidip türban takıyon Allahın yarrattığı şeyi niye herkesten gizliyon sen Allahın yarattığı bazı şeylerden utanıyosun demekki ki türbanla saçlarını kapatmaya çalışıyosun bunun tek manası bu neyse o senin ateistliğin pardon siz tübanlıların ateistliği he Allah bilir siz gizli gizli mephisto da dinlionuzdur di mi len yok yok onu yapmazsınız çünkü yapıcak yüzünüz yok türbanınız yüzünüzü kapatmış puhahaa neyse ya başına türban takıp eline kuran almakla olmuyo bu işler kütüüük duydun mu len beni hepiniz yanıcaksınız neyse ya banane sizin iç dünyanızdan ama sana tavsiye müzik olarak moonspell dinle dergi olrak penguen leman ve uykusuz oku yazar olarak hikmet çetinkayayı öneririm başkaa ıı he üniversite olarak bi yeri öneremiycem çünkü siz oraya giremiyosunuz puhaha ha yine bi engel eğer türban takmak sevap olsaydı bu dünyada herşey dilediğiniz gibi olurdu ama nedense sürekli önünüze bi engel çıkıyo neden acaba ama bak bu yazılar aramızda kalsın benimle ilgili olarak kötü düşünmeni istemem sonuçta hepimiz insanız ama bu sana bi tavsiye artık arkadaş mı dost mu ne tavsiyesi olarak kabul edersen et sen bilirsin bu öfkem sana değil gerçekten başta yazdıklarımı şahsi olarak algılamamanı dilerim sana hiç bi kötü dilekte bulunmuş ya da bulunacak değilim tavsiyelerimi dikkate alıp almamak sana kalmış ama eğer bi gün türbanını çıkarıp gerçek bi yazar olmaya karar verirsen benimle irtibata geç çünkü gerçekten güzel yazıyosun neyse kübra baştaki kütük esprisi için kusura bakma öfkem sana diil bunu da bilmiş ol neyse şimdi sölemiycem hangi dergide çalıştığımı ama eğer irtibata geçersen benimle söylerim şimdilik benden bu kadar...
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...