Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Konsantrasyon Eksikliği Silva Yöntemi İle Aşılabiliyor / Psikolojik Sorunlar

Konsantrasyon Eksikliği Silva Yöntemi İle Aşılabiliyor

Her yaştan insanın iş ve okul yaşamında en çok zorluk çektiği konuların başında konsantrasyon eksikliği geliyor. Bilimsel araştırmalar, insanların bir obje üzerinde 6 ila 11 saniye civarında odaklanabildiğini gösteriyor. Sonrasında dikkat çevredeki diğer nesnelere ya da seslere kayabiliyor. Bu kadar kısa sürede dikkatin dağılması ise iş ve okul yaşamını olumsuz etkileyebiliyor.
Bundan 30 sene önce Jose Silva'nın geliştirdiği ve kendi ismini verdiği teknik sayesinde günümüzde bu sorun aşılabiliyor. Silva Yöntemi, beynin yaydığı dalgaların kontrol altına alınabilmesini sağlıyor. Bu teknik öğrenildiğinde konsantrasyon gelişiyor, bu gelişmeyle birlikte yaratıcılık, bellek, analiz ve duyum ötesi algılama yetenekleri güçleniyor.
Bu güne kadar toplam 117 ülkede uygulanan bu tekniğin eğitimlerine aralık ayından itibaren Türkiye'de de başlanacak. Silva Yöntemi Türkiye Eğitmenliği görevini üstlenen Ayşen Edis, uzun süredir tüm dünyada bilinen ve başarıyla uygulanan bu yöntemle Türkiye'nin tanışmasının çok geç olduğunu söyledi. Edis, "Başarı için konsantrasyon şart. Bu her alanda geçerli. Eğitim, iş dünyası ve spor Silva Yöntemi'nin başarıyla uygulanabildiği sahalar. Türkiye'nin 30 yıllık geçmişi olan Silva Yöntemi'yle tanışması çok geç gerçekleşiyor. Amacımız İzmir'de başlayacak olan eğtimleri 2007 yılı sonuna kadar İstanbul ve Ankara'ya da taşıyabilmek" dedi.
Bilimsel olarak kanıtlanmış 16 zihin yönetim egzersizini içeren uygulamalardan oluşan Silva Yöntemi'nin, düşünce sistemini güçlendirdiği ve yaşamda kişilerin önüne çıkan farklı durumları kontrol edebilme becerisini kazandırdığı anlatan Edis, "Beynin her iki yarımküresi de birbiriyle uyumlu olarak çalışarak sezgi yeteneği herkes tarafından geliştirilebilir. Amerika'nın önde gelen bir çok üniversitesinde yapılan araştırmalarla da bunu destekliyor. Yöntemi uygulayarak, iç huzuru artırabilirsiniz. Fiziksel ve strese dayalı sıkıntıları, basit uygulamalarla yenebilirsiniz" dedi.
İş dünyasında ise Silva Yöntemi'nin özellikle yöneticiler tarafından tercih edildiğini ifade eden Edis şöyle konuştu:
"Günümüzde yöneticilerde aranan özelliklerin başında gelişime açık ve yenilikçi olmaları geliyor. Silva Yöntemi, yöneticilerin iş stresinden uzaklaşarak rahat düşünmelerini, içinde bulundukları durumu iyi analiz edip, ona göre sağlam adımlar atmalarana zemin hazırlıyor. Bunun yanında yaratıcılık gerektiren diğer bir çok meslek için de Silva Yöntemi'nin faydalı olduğu biliniyor"
"Yaptığımız her şey bir düşünce ile başlar" sloganıyla ifade edilen Silva Yöntemi'nin İzmir'deki eğitimleri 15-16-17 aralık tarihlerinde yapılacak olan ilk seminerle başlayacak. Eğitim toplam süresi 24 saat ve 3 gün boyunca sürecek. Türkiye'deki eğitimler, Uluslararası Silva Yöntemi'nin Güney Avrupa Direktörlüğü'nü üstlenen Panayotis Metaksatos'un katkılarıyla gerçekleşecek. Metaksatos, dünya üzerinde en çok ödüle sahip olan Silva eğitmeni ve dünyanın en iyilerinden biri olarak gösteriliyor.

Silva Yöntemi nasıl çalışır?
Silva yöntemi, beynin dört kategoride sınıflandırılan elektrik dalgaları üretmesi gerçeğinden hareket eder. Buna göre Beta dalgaları, uyanıklık, fiziksel aktivite halinde, kaygı ve gerilim hallerinde; alfa dalgaları, hafif uyku ve rahatlama hallerinde; teta, çok ağır, derin uyku halinde, cerrahi anestezi ve trans hallerinde; delta dalgaları da yeni doğmuş bebeklerde veya koma halinde beynimizin ürettiği dalgalardır.
Alfa ve Teta dalgaları, beynimizin sağ yarımküresinde daha aktif olarak üretilir. Silva Yöntemi, beynin her iki yarımküresinin de birbiriyle uyumlu olarak çalışırken, tamamıyla bilinçli kalarak, Alfa ve Teta dalgalarını üretmeyi öğretir. Alfa düzeyinde düşünmeyi öğrendiğimiz zaman konsantrasyonumuz gelişir, bu gelişmeyle birlikte yaratıcılık, bellek, analiz ve duyum ötesi algılama yeteneklerimiz güçlenir. Teta seviyesinde bulunduğumuz süre içinde acıyı ve psikosomatik hastalıkları kontrol altına alabiliriz. Ayrıca, bu düzeyde zihin, vücut sistemine emir vererek, aşırı yemek yemek, içki içmek veya aşırı sigara kullanmak gibi zararlı alışkanlıkları kontrol altına alabilir.

İLKER METİN KURŞOVA

Okunma Sayısı: 2442  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...