Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Artık Panik Olmayın! / Psikolojik Sorunlar

Artık Panik Olmayın!

Çağın en yaygın ruhsal sorunlarından biri olan panik bozukluk gazeteci Füsun Saka ve Prof. Dr. Özcan Köknel'in kitabında tüm yönleriyle ele alınıyor. Gazeteci Füsun Saka'nın üçüncü kitabı İş Bankası Kültür Yayınları'ndan piyasaya çıktı. Füsun Saka'nın, Prof Dr. Özcan Köknel ile birlikte yayına hazırladıkları ?Panik Atak? kitabı 99 Sayfada irdelenen soru ve cevaplardan oluşuyor. Kitapta, panik atak tüm yönleriyle ele alınıyor...


Kitabın hazırlanışına ilişkin olarak Füsun Saka'nın yazdığı önsözde şu satırlara yer veriliyor: Dünya sağlık örgütünün yaptığı son çalışmaya göre, dünya nüfusunun yüzde 40'ının ruh sağlığı yerinde. Sağlığı bozuk olup tedavi olanların oranı yüzde 18-21 arasında seyrediyor. Geriye kalanlarınsa ruh sağlığı yerinde değil. Bu tablonun sonucunda bilgi dağarcığımıza her gün yeni bir psikiyatrik hastalık tanımı yerleşiyor. Panik bozukluk da bunlardan biri...

Panik Bozukluk ya da halkın tabiriyle Panik Atak dünyamıza girdiğinden bu yana, o kadar da çok zaman geçmedi. Hatta bu hastalığın ünlüleri bile var artık. Yani öyle kötülenecek türden değil gibi.

Ruhsal bir hastalık mı? Sorusunun cevabı da ?Hayır?. Peki ama nedir bu panik atak? Ya da panik bozukluk? Dünyamızı çoğunlukla cehenneme çeviren, bir daha gelecek mi, korkusunu insanın yüreğine yerleştiren bir kabus mu? Aslında kelimenin tam anlamıyla korkudan korkmak diye özetlenebilir kısaca. Çok popüler, çok korkunç, hakkında giderek daha fazla şey öğreniyoruz ve doğal olarak panik atak, tüm dünyada giderek artan bir şekilde dikkatleri üzerinde topluyor.

Belki psikiyatri dünyasında bu kadar önemsenen başka hastalıklar da var. Ama neler olup bitiyor da panik bozukluk bu kadar ön plana geçebiliyor. Prof. Dr. Psikiyatr Özcan Köknel'e göre; artık dünyada bu hastalık giderek yaygınlaşıyor ama teşhisi de bir o kadar kolaylaştı. Ve yaşam koşulları da bu hastalığın artmasını beraberinde getiriyor.

Hürriyet

Okunma Sayısı: 5357  / Yorum Sayısı: 1
 

ibram45 19.07.2007 02:19:15 Tarihinde yorumlamış

6 yıldır bu hastalığın pençesindeyim.bir türlü kurtulamıyorum
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...