Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

ABD Askerinden İşkenceye Destek / Psikolojik Sorunlar

ABD Askerinden İşkenceye Destek

Irak'ta görev yapan ABD askerlerinin yüzde 40'ı önemli bilgilere ulaşmak için işkenceye izin verilmeli diyor.
Irak'taki operasyonlarda görev yapan ABD askerlerinin yaklaşık yüzde 40'ının, yaşam kurtarmak veya önemli bilgilere ulaşmak amacıyla işkence yapılmasına izin verilmesi gerektiğini savundukları ortaya çıktı.

ABD ordusundaki sağlık uzmanlarının ağustos-ekim 2006 arasında yaptıkları bir araştırmaya dayanan ve Pentagon'un bugün yayımladığı raporda, bu ülkede görev yapan kara kuvvetleri mensubu askerlerin yüzde 41'i ve deniz piyadelerinin yüzde 44'ünün, bir ABD askerinin yaşamını kurtarmak için işkence yöntemine başvurmaktan yana görüş bildirdikleri belirtildi.

Araştırmada, kara kuvvetleri askerlerinin yüzde 36'sı ve deniz piyadelerinin yüzde 39'unun ise, direnişçilerle ilgili önemli bilgiler elde etmek amacıyla işkenceye başvurulmasından yana oldukları ortaya çıktı.

1750 asker arasında yapılan araştırmada, kara kuvvetleri askerlerinin yüzde 47'sinin, deniz piyadelerinin ise yüzde 38'inin Iraklı sivillere saygılı davranılmasından yana oldukları belirtilirken, yarıdan az sayıdaki askerse arkadaşlarının etik olmayan davranışlarını üstlerine bildireceğini söylediği kaydedildi.

Araştırmaya katılan askerlerin yaklaşık yüzde 10'luk bir kesiminin Iraklı sivillere kötü davrandığını söylediği de ifade edildi.

Irak'ta uzun süre boyunca görev yapan veya bu ülkeye ikinci veya üçüncü kez gönderilen askerlerde akıl sağlığının önemli bir sorun olduğu tespitinde bulunulan araştırmada, Irak'taki görev süresinin azaltılması veya 2 görev süresi arasında 18 ila 36 ay gibi bir sürenin olması tavsiyesinde bulunuldu.

05.05.2007 08:40

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...