Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Çocuklarda Obsesif Kompulsif Bozukluk Belirtileri / Psikolojik Sorunlar

Çocuklarda Obsesif Kompulsif Bozukluk Belirtileri

Obsesif Kompulsif Bozukluk olan çocuk ve gençlerde, Obsesif Kompulsif Bozukluk olabileceğini düşündürecek dolaylı belirtiler.

Çocuklarda Obsesif Kompulsif Bozukluk Belirtileri olarak konsantrasyon problemleri, ders başarısında beklenmedik düşüş (kafasındaki takıntılı düşüncelerle mücadele etmekten, kendini derse, okumaya vermekte zorluk olarak sıralanabilmektedir.

Diğer çocuklardan fiziki olarak uzak durmaya çalışmak (dokunmayı engellemek için) de Çocuklarda Obsesif Kompulsif Bozukluk Belirtilerdir.
Okula gitmeyi istememe (evden uzak olursa kendine ya da evdekilere kötü bir şey olacağını düşünmek, okulda olduğunda aklına gelmesini engelleyemediği düşünceler)
Banyoda uzun zaman geçirme (bir türlü yeterince temizlendiğine inanamama, temizlik için gerekenleri yeterince yapmamışlık hissi)
Huysuzluk, keyifsizlik, ısrarcılık (dediğini yaptırmaya çalışmak, neden öyle istediğini bir türlü anlatamamak, görünüşte sebepsiz öfkelenmek)
Ayrılık anlarını uzatmak (evden bir türlü çıkamamak; vedalaşmaları uzatmak, tam o sıralarda huysuzluk yapmak)
İyileşmeyen cilt yaraları (özellikle elde, sık yıkanmaya veya deterjan vb cilde uygun olmayan temizlik malzemesinin kullanımına bağlı)

www.obsesyon.org

Okunma Sayısı: 6417  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...