Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Zayıflamak Ve Kiloyu Dengede Tutabilme / Psikolojik Sorunlar

Zayıflamak Ve Kiloyu Dengede Tutabilme

Vücudumuz önemlidir. Bu hepimiz için oldukça açık bir gerçektir. Ancak vücudumuz söz konusu olduğunda her nedense yıkıcı etkiye sahip, yanlış kavramlardan kendimizi alamıyoruz: ?Sonsuzluk' kavramı gibi.

Vücutlarına dair saygısız inanç sistemleri nedeniyle şişman olmaması gereken insanlar hala şişman. Bu kişilerin kilo almak ve kilolu şekilde devam etmek için mantıklı bir fiziksel zorunlulukları yok. Onların vücutlarına saygı duymalarını engelleyen zihinsel engelleri mevcut.

Başka bir açıklama yok. Siz alışkanlıkları, gelenekleri, genetik yapıları, anne-babanızı, komşularınızı ya da pahalı sağlıklı yemek satıp, ucuz ?fast food' satan marketi suçlayabilirsiniz. Doktor kilolu olmanız için fiziksel bir kaynak olmadığını söylüyorsa, şişman olduğunuz için şişmansınızdır!

Şişman olduğunuz için şişmansanız dünyayı farklı biçimde algılarsınız. Yalnızca obeziteyle kalmaz dünyada ne kadar enerji varsa onu içinize çeker gibi olursunuz.

Bütün problemlerin kaynağı olarak alışkanlıklarınız kısmen suçlanabilir. Alışkanlıklarınızın zayıflama çabalarınızı baltaladığını kabul ediyorum. Zayıflamak için iyi sebepleriniz vardır. Örneğin; bahar mevsimindeyiz ve yazın mayonuzun ya da bikininizin içinde iyi bir görüntü sergilemek istiyorsunuz, belki yakında evleneceksiniz ya da kilolardan dolayı çok yoruluyorsunuz ve zayıflamak istiyorsunuz. Kilo kaybetmek için iyi sebepleriniz ve niyetleriniz olsa da bu içinizdeki kontrol mekanizması için pek bir şey değiştirmez. Ona ben kontrol merkezi diyorum çünkü aslında bu merkez daha büyük bir işlemler ve süreçler bütününün bir parçası. Bilinçli ya da bilinçsiz şekilde içinizdeki bir şey sizi kontrol ediyor. Hatırlarsanız, korku filmlerinde de öyle değil midir? ?Seni görüyoruuuum.? Doğruyu söylemek gerekirse ben de sizi görüyorum.

Dış dünyaya adım attığınız an insanlar sizi görür. Hoşlansanız da hoşlanmasanız da, toplumla şu veya bu şekilde yüzleşeceksiniz ve eminim insanlarla birkaç dakikaya inemeyecek bir süre muhatap olacaksınız. Dağlarda kendi yetiştirdiğiniz mantarlarla beslenip, küçük bir kulübede yaşamadıkça insanlar tarafından sürekli görüleceksiniz.

Şimdi gelin gerçekle yüzleşelim. Belki de siz daha ince, seksi ve daha çekici bir vücut istemiyorsunuz. Sadece sağlıklı bir yaşam sürmek ve nihai sağlık potansiyelinize ulaşmak istiyorsunuz. Ancak dışarıda daha zayıf kişilerin çektiği ilgiyi görüp sizin sadece daha az ilgi görmekle kalmayıp çoğu zaman hiç ilgi görmediğinizi fark etmek onur kırıcı olsa gerek. Bu iyi bir durum çünkü rahatlıktan daha güçlü olan her duygu daha etkilidir.

Ben, diğerlerine daha çekici gelmek için ve böylece başkaları tarafından daha sık fark edilen, hayranlık duyulan ve arzulanan biri olmak için zayıflamak istemenizde hiçbir sakınca görmüyorum. Bu iyi bir motivasyon kaynağı olabilir. Fakat aklıma takılan, siz istediğiniz biçimde zayıfladıktan sonra insanların ağızları açık, şaşkınlık içinde size bakmadıklarını fark ettiğiniz zaman verdiğiniz o kiloları ne kadar sürede geri alacağınız sorusudur.

Şimdi bir adım ileri gidiyoruz. Kilo kaybetmek bir hatadır. Eğer şişmansanız veya çekiciliğinizi en aza indirgeyecek kadar kiloluysanız zayıflamaya çalışmak yanlış stratejidir. Şişman olduğunuz için şişmansanız ve eğer kilo problemi yaratacak talihsiz bir fiziksel engel olmamasına rağmen kiloluysanız siz tamamen farklı bir içsel inançlar sistemi içinde yaşıyorsunuz demektir. Bu bilinçaltı süreçlerin içindeki en önemli süreç sizi gözlerinizi dış dünyadaki her hangi bir noktaya güçlü bir şekilde çevirmeye yönelten süreçtir.

Bazı terapistler buna ?kaybetme korkusu? der. Bütün alabileceğinizi şu an büyük bir hevesle aldığınız zaman gelecekte aynı şeyi düşündüğünüzde artık elde edilebilir olamayacak... Günü Yaşayın! (Kaynak: Dönüşüm Konağı)
Yazan: Shlomo Vaknin, (Hipnoterapist) Çeviri: Şule Can

Okunma Sayısı: 9066  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...