Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Kilo Vermek İçin Basit Yollar / Psikolojik Sorunlar

Kilo Vermek İçin Basit Yollar

Beni yanlış anlamayın. Zayıflamak kolay değildir. Kolay olduğunu söylediğimi duyamazsınız. Zayıflamak için motivasyon ve çok çalışma şarttır. Kendinizi adamanız gerekir. Fakat bazı değişimler zayıflamanız çok fazla katkıda bulunabilir. Bu değişimler basittir ve hayat stilinizi değiştirmeye kararlı olduğunuz zaman şu aşamalar sizi başarıya götürecektir. Anahtar noktanız bu değişimleri tutarlı şekilde devam ettirmenizdir.

Kilo vermek parkta yürümek değildir. Ancak aşağıdaki basamakları okuduğunuzda sandığınızdan daha kolay olduğunu göreceksiniz.
Değişim 1
Değişimin ilk aşaması ne yediğinizle ilgilidir.
? Kırmızı etten kaçının. Eğer şu anki öğünlerinizde fast food tarzı yiyecekler ve kırmızı et varsa onları elemekten başlayın. Onun yerine tavuk, balık veya hindi eti deneyin.
? Kızarmış yemeklerden uzak durun. Haşlama, fırında pişirme ya da ızgara her zaman önceliğiniz olsun. Kızartmadan mümkün olduğunca uzak durun. Eğer tat ihtiyacınızdan endişe duyuyorsanız hafif yağlı ve baharatlı soslar eşliğinde yiyebilirsiniz.
? Çorba ya da salatayla başlayın. Salata ve bir kâse çorba sizi fazla yemekten kurtarır. Aynı zamanda porsiyonlarınızı kontrol etmenizi sağlar ve açlığınızı yatıştırır.
? Meyve ile bitirin. Yemekten sonra tatlı veya reçel yemektense mutlaka meyve yiyin. Yalnızca kalori yakmak ya da yağı önlemek için değil aynı zamanda lif ve vitamin açısından zengin olmasından dolayı da faydalıdır.
Değişim 2
Değişimin ikinci aşaması ne içtiğinizle ilgilidir. Bazen ne yediğimize o kadar çok takılıyoruz ki ne içtiğimizi ve ne kadar içitiğimizi unutuyoruz. Fakat gün içinde içtiklerimizle aldığımız kaloriler şaşılacak kadar çoktur.

? Su için. Biliyorum bozuk kaset gibi sürekli aynı şeyler tekrarlanır. Ama bu gerçekten önemli bir nokta. Su içmek açlık hissinizi de kontrol altına almanızı sağlayacaktır. Bir süre kola ya da bu tür içeceklerden uzak durun daha sonra tattığınızda size tadı çekici gelmeyecektir. Hatta fazla şekerli olduğunu düşüneceksiniz.
? Sıcak içecekler de suni şeker kullanılması bazen tavsiye edilebilir. Ancak bu oldukça tartışmalı bir konudur. 1980'li yıllarda bu tatlandırıcıların iştah açtığı yönündeki haberlerle aslında zararlı olabileceği tartışılmaya başlanmıştır.
? Alkolden kaçının. Bira göbeği sadece öylesine söylenmiş bir deyim değildir. Alkol yüksek kalori içerir. Size her açıdan zarar vereceği gibi kilo almanızda da büyük bir etkendir.

Hayatınızda yapacağınız bu değişimler zayıflamayı beraberinde getirecektir. Yemeği kontrol edip biraz dikkatli olursanız oldukça zor olan ?kilo verme? yi başarabilirsiniz. Hayatınızda size zarar veren unsurları hayatınızdan çıkarın yeter!

Yazar: Jennifer R. Scott
Çeviri: Şule Can
Kaynak: www.donusumkonagi.net

Okunma Sayısı: 8400  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...