Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Power Plate / Psikolojik Sorunlar

Power Plate

Sevgili bayanlar yaza hazır mısınız? Güneşin ilk pırıltılarını hissettirmeye başladığı şu günlerde yazı daha formda bir vücut ile karşılamak isteyenler için sizleri Power Plate ile tanıştırıyoruz.

Kozmetik amaçlı kullanıldığında özellikle selülit, bölgesel incelme ve vücut sıkılaştırma konularında son derece etkili sonuçlar alınan ve kendi alanında yılın cihazı seçilen Power Plate ile ilgili ücretsiz deneme seansına katılabilirsiniz.

Günde sadece 10 dakika, haftada 3 kez

Yerçekimi nedeniyle hepimizin kütlesinin kilogram olarak tanımlanan bir ağırlığı vardır. Bu çekim gücüne karşı koyarak hareket eden insan vücudunda kaslar gelişir ve güçlenir. Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu teknikte, Power Plate'in ürettiği vibrasyon, insan vücuduna bir enerji olarak yollanır. Tercih edilen frekanstaki salınımlar vücüt kaslarının gerilme yönünde uyarır. Uygulama süresince kaslar sürekli olarak gerilir/gevser ve çalışır. Günümüzde birçok sporcunun antremanlarını üzerine ilave ağırlıklar takarak yapmasının nedeni de budur. Vücudun her bölgesindeki kaslar uygulamanın yapıldığı kısa süre içinde yoğun bir disiplin içersinde çalışır.

Power Plate kontrol panelinden seçilecek 40 Hz. salınım hızı ile kaslarımız saniyede 40 kez gerilir ve gevşer. Örneğin, 1 dakika bu salınım altında çalışan karın kaslarımız yüzlerce kez mekik hareketi yapmışçasına yorulur. Çalışma tamamlanıp dinlenmeye geçildiğinde, vücut kendini dengelemek için metabolizmayı ayarlar. Bu ayarlama ile vücudumuzun performans çizgisi yukarı çekilmiştir. Bir sonraki çalışmada vücut performansını bu yeni çizgiyi baz alarak yukarıya çekmeye çalışır. Vücudun performans arttıcı bu girişimine ?supercompensation? denir.

Alınan neticeler ile birlikte uzun bir zaman sporcular üzerine uygulanan bu sistem günümüzde spor, medikal, estetik-kozmetik-güzellik, sağlıklı yaşam, fizik tedavi alanlarında sıkça kullanılmaktadır.

Power Plate;

Vücudun direncini ve esnekliğini arttırır,
Kan dolaşımını düzenler (capilarisation and lymph drainage)
Vücudun patlama gücünü arttırır (explosive strengş)
Eklem bağlarını kuvvetlendirir (bone tissue)
Bölgesel ağrıları azaltır,
Serotine ve Neurotrophine hormonlarını arttırır.
Power Plate; Vibrasyon Platformları ile düzenli olarak çalışma yapmanın yararları üzerine sürdürülen çalışmalar göstermiştir ki: Whole Body Vibration diğer çalışma programlarına göre % 85 daha az zaman gerektirir;buna karşın kasların çalışmasını ve direncini % 25 daha fazla arttırır.

Eklem, bağ (ligaments) ve tendonlardaki yük ve gerilme çok daha azdır.

Tüm dünyada güvenle kullanılan sistem

Fizik Tedavi: Vibrasyon uygulaması kasları, kas dokusunu, kemik yapısını ve eklem bağlarını güçlendirdiğinden, eklem sakatlanması riskini azaltılır. Ayrıca bu bölgelerde görülen hasarların daha kısa süre içinde onarılmasını kolaylaştırır.

Spor: Genelde uygulanan kas güçlendirici spor programları ile birlikte uygulandığında, kasların çok daha kısa sürede güçlenmesine yardımcı olur. Bunun yanısıra tek başına kullanıldığında benzer etkiyi görmek mümkündür. Günde sadece 10 dakikalık bir uygulama ile vücudun her bölgesindeki kaslar güçlenmektedir.

Fitness: Geleneksel fitness (esneme/gevşeme) çalışmalarına uyum sağlayabildiği gibi, bu çalışmalarda ısınma ve soğuma programı olarak kullanılabilir. Step, Aerobics ve diğer fitness programlarından önce ısınma amacıyla kullanıldığında sporcuların ana çalışma programına ayıracakları zaman artmaktadır.

Rehabilitasyon: Kas zafiyetini (atrophy) ve kas gevşekliğini (hypotonia) ortadan kaldırır, ağrıları azaltır, algılama sorunlarını (Proprioceptive disturbances) giderir. Tüm vücutta rahatlama yaratır.

Medikal: Kan dolaşımını düzenler, kemik erimesi (osteopsis) bozukluklarının düzeltilmesine katkı sağlar.Çalışma esnasında kalp atış hızı sabit kaldığından vücuda ilave yük getirmez.

Kozmetik: Vücutta sıvı birikmesini engeller, birikmiş sıvıların drenajına yardımcı olur. Serbest yağların parçalanmasını hızlandırır, en önemlisi kas yapısını geliştirdiği için bölgesel selülitleri giderir, vücudun sıkı bir dokuya sahip olmasına yardımcı olur, selülit oluşumunu engeller. Vücuttaki tonik dengesini ayarlayarak dokuların sıkılığını arttırır.

Power Plate'in faydaları

10 dakikalık Power Plate çalışması yaklaşık 1 saatlik fitness çalışmasına eşdeğerdir...

Esneklik kazandırır,
Vücuttaki tüm kasların derinlemesine çalışmasını sağlar,
Eklem sakatlıkları riskini minimuma indirir,
Kan akışı ve oksijenlenmeyi arttırır,
Hormanların daha yüksek düzeyde çalışmasını sağlar,
Vücudun Patlama Gücü artar,
Vücüt suyunun drenajını arttırır,
Osteoporosis etkisini azaltır,
Sırt ve bel ağrısını azaltır, bu bölgeleri güçlendirir,
Selülit oluşumunu engeller, selüliti azaltır,
Kemik yoğunluğunu arttırır,
Kolajen üretimini arttırır,
Zihinsel ve bedensel stresi azaltır,
Günde sadece 10 dakika çalışarak genç kalın....

POWER PLATE kas gücünü arttırır: Power Plate ile çalışırken calışma bölgesindeki kas grubu %95 yoğunlukta çalışır ve gelişir. Vücudumuzun dayanıklılığı ve gücü etkili biçimde artar.

POWER PLATE zaman kazandırır: Power Plate ile 10 dakika calısmak, klasik yöntemlerle 60 ? 90 dakika güçlendirici egzersiz programlarına karşılık gelir. Zira Power Plate ile çalışırken bircok kas grubu ayni anda maximum verim ile çalışmaktadır.

Power Plate esnekligi arttırır: Power Plate vücudumuzdaki kas ve tendonlari ısıtarak esneklek kazandırır. Sadece 2 dakikalık esneme programı tüm vücudun esneme yeteneğini arttırır.

Power Plate vücut uyumunu arttırır: Power Plate kas içi ve kaslar arasindaki koordinasyonu saglayan tum reseptorlerin ayni anda uyarılmasını sağlar. Boylelikle vücut koordinayon yetenegi ve uyumu artar, buna bagli olarak tepki ve denge hissi gelişir.

Power Plate dolaşımı düzenler: Power Plate çalışması esnasında kaslar saniyede 35 ila 50 kez kasılarak en küçük kılcal damarlara dahi saniyede 35 yada 50 kez kadar kan pompalanmasına neden olur. Bu kan akışı, hücrelerin kisa sürede enerji depolamasına katkıda bulunur. Kan akışındaki bu artış aynı zamanda kanda bulunan atıkların hızla vücudu terketmesini sağlar ve kan hücreleri yenilenir.

Power Plate metabolizmayı yükseltir: Power Plate metabolizmanın zenginleşmesine neden olur, yağ yakılmasını şiddetlendirir, ve ana metabolizmayı düzenler. Deri altındaki yağ tabakasını azaltır.

Power Plate fitness'i geliştirir: Kaslardaki gelişmeye bağlı olarak tüm vücut sistemi dayanıklılığını arttırır. Yapılacak düzenli çalışmalara alışan vücüt çok kısa sürede kendi performansını yukarı çeker. Bunun sonucu olarak daha uzun mesafeleri yürüyebilir, daha hızlı koşabilir, daha yükseğe sıçrayabilir, uyumlu ve esnek bir vücuda sahip olabiliriz.

Power Plate iyi hissetmeyi sağlar: Power Plate başta mutluluk ve rahatlık olmak üzere yaşantımızda pozitif etkileri olan bir cok hormonun daha fazla salgılanmasını sağlar. Bu artış yaşam kalitemizi artırır, cinsel yaşantımızı olumlu yönde etkiler.

POWER PLATE Selüliti azaltır: Power Plate ile yapilan masaj ozellikli egzersizler deri altındaki yağ dokusunun azalmasina, yağ hücrelerinin parçalanmasina, daha sıkı ve sağlıklı bir dokuya sahip olmamıza yardımcı olur. Selulit azaldikca ve doku güclendikce derinlemesine etki baslar. Bu tür egzersiz programlari ile yüz kaslarinda dahi güclenmeler saptanmaktadir.

POWER PLATE Osteoporosis etkisini azaltır: Yapılan tüm bilimsel çalışmalar vücuda uygulanan düzenli ve kuvvetli vibrasyonun kemik erimesini azalttığını ve kemik yoğunluğunda kayda değer yükselmelere neden olduğunu göstermektedir. Power Plate vücut üzerindeki yerçekimi kuvvetini arttırdığından kemik mineral yoğunluğunda da artışlar sağlamaktadır.

LAVINIA / Etiler (0212) 284 83 24 ve 269 28 41
www.lavinia.com.tr

Okunma Sayısı: 7665  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...