Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Diyetsiz Zayıflama / Psikolojik Sorunlar

Diyetsiz Zayıflama

Zayıflama konusunda bildiğiniz her şeyi unutun. Size yasakların olmadığı, çikolatadan pastaya, dondurmadan pizzaya her şeyi yiyebileceğiniz bir zayıflama yöntemi öneriyoruz. Bu yöntemde diyet listesi ve kalori hesabına yer yok!

1-Tüm kuralları unutun
Günümüzde kilo verme konusunda bilimsel olarak kabul edilen kurallar, uzmanlar tarafından bile tartışmalı.Pek çok uzman, karbonhidratların şişmanlattığı konusunda görüş bildiriyor ama bunları tüketen pek çok insan formunu korumaya devam ediyor. Aynı şey, yağ ve protein için de geçerli. Metabolizmayı hızlandırmak adına sabahları kahvaltı etmek de bu görüşe göre kişinin acıkmadığı halde yemesi dışında hiç bir işe yaramıyor.


2-Acıkma-doyma sinyali
İnsanın doğasıyla, besinlerle ve çevresiyle barışması amaçlı bu yöntemi kilo sorunu olmayan insanlar farkında bile olmadan uyguluyor. Acıkma,doyma, tokluk sinyallerine uyulmasıyla doğal kilo ayar mekanizması, tekrar işler hale getiriliyor. Böylece diyetlerin açtığı psikolojik yaralar sarılıyor, keyfiniz yerine geliyor, içiniz yaşama sevinciyle doluyor.

3-Diyetleri çöpe atın
Yöntemin en büyük avantajı, besinler konusunda kısıtlama içermemesi. Çünkü, bir besine yasak ya da şişmanlatan gözüyle baktığınızda o besinden kaçmaya çalışıyor, çekiciliğini arttırıyorsunuz ve gereğinden fazla yiyorsunuz.

4-İdeal değil doğal kilo
6 seans süren tedavide, önce hedeflediğiniz kilonun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı belirleniyor. Çünkü bazen ideal kilo, diyet uzmanlarının önerdiği estetik bir dayatma olabiliyor. Bu yönteme göre, kilo sorunu yaşamadan, kendinizi bedensel ve ruhsal rahat hissettiğiniz kilo, ideal kilonuz. Tedavinin başında tartıdan uzak durmalısınız.

5-Kalori kısıtlaması yapmayın
Diyetlerdeki başarısızlık oranı yüzde 95. Tüm zayıflama yöntemleri, vücuda kalori kısıtlamasını empoze ediyorlar. Kısıtlama yapmak, vücudu açlığa mahkum etmekle eş anlamlı. Bu yüzden vücut da, doğal tepki geliştiriyor.

Formsante

Okunma Sayısı: 7288  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...