Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Obezite Ameliyatında Hafıza Kaybı Riski / Psikolojik Sorunlar

Obezite Ameliyatında Hafıza Kaybı Riski

ABD'de yapılan bir araştırma, obezite ameliyatının hafıza kaybı riski taşıdığını ortaya koydu.

Kuzey Carolina'daki Wake Forest Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmada, 'Wernicke ensefalopati' adı verilen sendromun sinir sistemi ve beyni etkileyebileceği, hafıza kaybı, bildiklerini karıştırma ve hareket koordinasyonunda zorluklara yol açabileceği belirlendi.

ABD Nöroloji Akademisi'nin Neurology dergisinde de yayımlanan araştırmada, bu sendroma B1 vitamini veya tiamin eksikliğinin yol açtığı ve 'gastrik baypas' gibi kilo verdirme ameliyatlarından sonra ortaya çıkan sürekli kusmanın sendroma neden olduğu tespit edildi.

Obezite ameliyatlarından sonra 27'si kadınlarda olmak üzere 32 'Wernicke ensefalopati' vakası belirleyen araştırmacılar, ameliyat geçiren kadınlarda bu sendromun daha sık görülmesinin tam nedeninin anlaşılamadığını belirtti.

Araştırmacıalr, obezite ameliyatı geçirenlerin yüzde 75'inin kadın olduğunu da açıkladı.

Sendromun genellikle ameliyattan bir, üç ay sonra ortaya çıktığını kaydeden ABD Obezite Forumu'ndan Dr. Colin Waine, kilo verdirme ve obezite ameliyatlarından mümkünse kaçınılması çağrısında bulundu.

kiloproblemi.com

Okunma Sayısı: 5002  / Yorum Sayısı: 1
 

baileys 18.07.2007 01:02:20 Tarihinde yorumlamış

Bende bu ameliyati olanlardanim ve hiç bisekilde bi sorunla karsilasmadim arti olan birçok kisiyide taniyorum sorunu olan yok.
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...