Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Anne-Babalar Potansiyel Çocuk Katili / Psikolojik Sorunlar

Anne-Babalar Potansiyel Çocuk Katili

Başlığın ağır olduğunu ve birçok anne babadan tepki alacağımı biliyorum. Ama önemli bir konuya dikat çekmek istiyorum. Her anne baba, çocuklarını sever. Onlar için yapamayacakları şey yoktur. Ancak, konu çocukların otomobildeki güvenliği olunca, bu kadar titiz olmuyorlar. Tüm dünyada saygınlığı ile tanınan ve referans olarak gösterilen auto&motor sport dergisi, mayıs sayısında otomobilde çocuk güvenliğine yer verdi.
Habere göre, Avrupa'da 1993 yılından itibaren gerçerli olan kanuna göre çocuklar 12 yaşını tamamlayana kadar, ya da boyu 1.5 metreye ulaşana kadar çocuk koltukları ile seyehat etmelk zorunda. Ülkemizde ise 2006 yılı başından beri 1.35 metreye kadar olan çocukların çocuk koltuğu kullanılmsı zorunlu hale getirilmeisne rağmen bu kural yalnızca kağıt üstünde kalıyor. Ne yazık ki, bir kaza durumunda, ölüm ya da ağır yaralanma riski çocuk koltuğu kullananlara oranla 7 kat daha fazla oluyor.
Kurallara rağmen Almanya'da bile yüzde 5'lik biir kesim otomobilde çocukları için önelem almıyor. Türkiye'de ise durum daha korkunç. Çocuk koltuğu kullanmak gibi bir güvenlik önlemi almaya bir kenara bırakın, bebekler ön koltukta annelerinin yanında seyehat ediyor. Ani bir frenle çocuğun kafasının torpidoya ya da ön cama çarpacağını, bu vurdumduymazlığın çocuğun ölümüyl sonuçlanacağını düşünmüyorlar. Bu da onları potansiyel çocuk katili haline getiriyo. Çok sevdiğini çocuklarınızı hayata karşı koruduğunuz gibi otomobilde de koruyun. Tabii gerçekten seviyorsanız.

Polis Yoksa Kural Da Yok
Boğaziçi Köprüsü'nde Yıldız'dan gelen yolun birleştiği bölümde yolun hemen her saati bir poiz otosu olur. Polis burada, Yıldız'dan gelen otomobillerin düzenli bir şekilde köprü yoluna girmesini sağlar. Bazen kukalarla yolu daraltarak, otomobillerin birden fazla şerit yapmasını önler. Peki polis olmadığında ne olur? Yanıtı çok basit; otomobil sürücüleri kukaların arasından trafiğin akışını engelleyerek, ana yola geçerler. Trafiği kilitlerler. Polisi görünce kurallara uyan sürücüler, ne yazık ki denetleyen olmadığında kural dinlemezler. Çok utanç verici. Poliskorkusu yoksa, kural da yok.

Sabah
Ufuk Sandık

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...