Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Botoks Bağımlılık Yaratıyor / Psikolojik Sorunlar

Botoks Bağımlılık Yaratıyor

Bir kez botoks yaptıranlar yaşlanmanın yol açtığı fiziksel değişiklere daha fazla kafa yormaya başlıyor ve uzmanlara göre bu tedavinin bir nevi bağımlısı haline geliyor.
Son yıllarda estetik cerrahinin kırışıklıklara karşı en sık başvurduğu yöntemlerden olan botoks bağımlılık yapıyor.

İngiltere'deki Plastik Cerrahlar Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre bir kez botoks yaptıranların yüzde 40'ı kendilerini bu tedaviye devam etmeye zorunlu hissediyor.

Botoks araştırmasının sonuçları bu kişilerin ruh halini anlatması açısından da çarpıcı.

Zehirli bir bakteriden elde edilen protein toksininin enjekte edilmesi sonucu yüz kaslarını bir süreliğine paralize ederek genç görünmeyi sağlayan botoks yaptıranların yüzde 50'si yaşlanmak konusunda çok daha endişeli hale geliyor.

Zira bir kez botoks yaptıranlar yüzlerinde gözle görülür bir fark oluştuğunu farkediyor, bir kez daha yaptırmazlarsa da yaşlı görünecekleri fikrine kapılıyor.

Botoks yaptıranların yüzde ellisi bu yönteme başvurdukları için kendilerini eleştirenlere kızgın olduklarını da ifade ediyor.

Uzmanlar botoks tedavisinin bir nevi bağımlılık yaratmasında botoks iğnesi kullananların sadece genç görünmekle kalmayıp, psikolojik olarak kendilerini genç hissetmelerinin de etkili olduğu görüşünde.

Son yıllarda botoks yaptıranların sayısında rekor derecede artış yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, hamilelerin, bebeklerini emzirenlerin, ve nörolojik rahatsızlıkları olanların bu tedaviye başvurmaması gerektiğini vurguluyor.

NTV

Okunma Sayısı: 3548  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...