Mum dibine ışık vermez.
Ara

Konuşamama Okuyamama / Psikolojik Sorunlar

Konuşamama Okuyamama

?Konuşamama ve okuyamama sorunum var. Nasıl mı? Konuşmak istediğim zaman ya dilim dolanıyor yada kelimeler aklıma gelmiyor. Cümle kuramıyorum.?
Eğer sorun psikolojik ise konuşma ya da konuşmayı zihinde tasarlama şeklindeki rahatsızlığınıza ek olarak başka rahatsızlıklar da olmalı. Tek başına konuşmanın bozulduğu bir psikiyatrik tanı mevcut değil. Anksiyete bozukluklarında (sosyal fobide rezil olma kaygısıyla heyecanlanarak, yaygın anksiyetede otonom sistem aktivasyonu sonucunda) ya da depresyonda konuşma bozulabilir ama diğer anksiyete ve depresyon belirtileri de eşlik eder. Tek başına konuşma bozulmuşsa acaba nörolojik bir bozukluk olabilir mi sorusu akla geliyor. Bir psikiyatri uzmanıyla görüşerek araştırmaya başlamanız uygun olur. Psikiyatr uygun görürse nörolojik konsültasyon yapılacaktır.

Dr. Mehmet Akif Ersoy

Okunma Sayısı: 4525  / Yorum Sayısı: 1
 

ntuna1982 27.10.2009 10:28:25 Tarihinde yorumlamış

hocam dediğiniz gibi benim rahatsızlığım?Konuşamama sorunum var Nasıl mı? Konuşmak istediğim zaman ya dilim dolanıyor yada kelimeler aklıma gelmiyor Cümle kuramıyorum? ayrıca rezil olma kaygısıyla heyecanlanıyorumbu rahatsızlığımı yenmemin yolu nedirbu durum beni sosyal hayatdan gitgide soğutuyornasıl aşabilirim bunu
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...