Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Ritim Bozuklukları / Psikolojik Sorunlar

Ritim Bozuklukları

Her çocuğun dil gelişim dönemlerinde geçici ritim bozukluğu meydana gelir. Özellikle yeni konuşan çocukların kelime ve heceleri sık sık tekrarladıkları görülür. Bu durum ergenlik çağındaki gençlerde ve yetişkinlerde de zaman zaman kendisini gösterir. Gerek çocuklarda, gerekse yetişkinlerde görülen bu ritim bozukluklarının üç temel belirtisi vardır.
-Konuşurken sesleri aşırı derecede tekrarlama: Birey bir kelimeyi kullanırken kelimenin bazı hecelerini arka arkaya tekrarlayarak artiküle eder.
-Kelimeleri olağandışı bir şekilde tekrarlama: Bu tip ritim bozukluğu olan kişiler seslerin tekrarından farklı olarak kelimeleri de tekrarlarlar. Kelime tekrarı olan vakalarda aynı zamanda ses tekrarı da görülebilir.
-Tıkanıp kalma: Bu tür vakalarda birey, konuşurken tıkanır kalır, cümleyi hatta kelimeyi bölerek bariz ve yersiz duraklamalar yapar.
Ritim bozuklukları özellikle çocuklarda dil gelişim aşmalarında geçicidir. Yerleşmiş ve ağırlaşmış her tür ritim bozuklukları ise kekemeliği meydana getirir. Her çocuğun veya her yetişkinin konuşmasında bu tür belirtiler zaman zaman görülebilir. Ritim bozukluğunu meydana getiren en önemli neden bireyin kendine olan güven duygusu eksikliği ve konuşamama korkusudur.

karamanegitimuygulama.com

Okunma Sayısı: 7068  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...