Mum dibine ışık vermez.
Ara

Menopozda Diyet Egzersiz Şartı / Psikolojik Sorunlar

Menopozda Diyet Egzersiz Şartı

Üçüncü Türk - Alman Jinekoloji Derneği'nin toplantısı, 100'ü alman 300 kadar araştırmacı doktorun katılımıyla Kemer'de gerçekleştirildi. Kongrenin ana başlıkları arasında menopoz, tüp bebek, doğumla ilgili problemler ve endoskopik cerrahi yer aldı. Toplantıda, doğum kontrolünde, Türk kadının aylık iğneleri, Alman kadınlarının hapları tercih ettiği açıklandı.
En çok tartışma yapılan ve ilgi gören oturum ise, menopoz konuluydu. Derneğin başkanlığını yapan Ankara Tıp Fakültesi'nden Prof. Cihat Ünlü, şunları söyledi:
"Menopoz tedavisi deyince aklımıza ilk olarak östrojen geliyor. Bizim kadınımız bir süre bu ilaçları kullanıyor, ancak sonra çöpe atıyor. Halbuki bu tedaviler kadında ateş basması, kemik erimesi sorunlarına iyi gelirken, kalp hastalıklarından da koruyor. Batılı ülkelerde kadınların yüzde 20 - 28'i menopoz tedavilerini uygularken, bizde bu oran yüzde 3 - 4'lerde."
Toplantıda, "Menopoza giren kadın bireysel olarak ele alınsın ve tedavi şekli de bu yöntemle ayarlansın" denildi. "Bu dönemde kadının ilaç almasa bile mutlaka jinekoloğa gitmesi, egzersiz ve diyet yapması" şart koşuldu.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...