Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

Menopoz Yaşamak / Psikolojik Sorunlar

Menopoz Yaşamak

Doğurganlığın sona erişini temsil etmektedir menopoz. Aynı zamanda adet kesilişi anlamına geliyor. Kadınlar 45-50 yaşları arasında menopoz dönemine girerken, bu zaman toplumlar arasında değişiklik gösterebilir. 55 yaşından önce olması erken, 55 yaş sonrası da geç olarak belirtiliyor uzmanlar tarafından.
Menopoz yaşında asıl belirleyici etken kişinin yapısı ve sigara kullanımı önemli rol oynamaktadır. Her kadın menopozu tıpa tıp aynı yaşamamakta, bazılarının adet kanamalarının azalması bazılarının aksine çoğalması gibi değişiklik gösterebilir. Menopoz sonrasında kadınların çoğu ateş basması, terleme, çarpıntı, bulantı, baş ağrısı gibi şikayetleri görülür.Huzursuzluk, uykusuzluk, cinsel isteksizlik, psikolojik sorunlar kandaki östorojen hormonunun azalmasıyla ortaya çıkabilir. Diğer sonuçları ise kadınlarda kemik erimesinin başlamasıdır .
Menopoz tanı konulduktan sonra tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur, beslenme de çok önemlidir D vitaminleri, kalsiyum, süt ve süt ürünleri, balık , sebze ağırlıklı beslenmek gerekir. Eğer imkan varsa günde yarım saat te olsa güneşlenmeli , yürüyüş yapılmalı ve kadınların cinsel hayatı bitmiş diyede düşünmemelidirler, bütün bu bulgularla ve menopozla yaşamayı bilmemiz için mutlaka doktor kontrolünde olmak gerekir ve uyguladığı tedaviyi devam ettirmek gerekir, menopozla yaşam, menopozun tanımı bunlarla ilgili konuşmalar, seminerler düzenleniyor, doktorlar kadınlarımızı bilgilendiriyor ve tabii eşlere de görev düşüyor en başta moral çok önemli.
Destek olduğunuzu hissettirmek menopoz döneminde olan eşinize çok iyi gelecektir.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...